Halilović briljira. Bio je najbolji hrvatski nogometaš u inozemstvu prošlog vikenda

Foto: Profimedia

ALEN HALILOVIĆ sjajno je otvorio sezonu u dresu Fortune Sittard. Nakon što je u prvom kolu nizozemskog prvenstva bio strijelac protiv Go Ahead Eaglesa, zabio je i u drugom, sad Almere Cityju. Osim toga, oduševio je igrom za koju je od Sofascorea dobio ocjenu osam.

Ta ocjena je i najveća za hrvatske igrače u deset najjačih europskih liga u razdoblju od prošlog petka do nedjelje. Nekad najveći talent hrvatskog nogometa karijeru je započeo u Dinamu, a debitirao je u reprezentaciji već sa 16 godina. Prodao ga je Zdravko Mamić u Barcelonu, no karijera mu nije išla uzlaznim tijekom. Igrao je za brojne klubove, uključujući Milan, Hamburg, Standard, Las Palmas, Heerenveen, Sporting Gijon, Reading, Birmingham i Rijeku.

Prošle godine je kao slobodan igrač došao u Sittard. Haliloviću se najviše približio Milan Badelj. Hrvatski 35-godišnji veznjak bio je besprijekoran te je kao kapetan vodio momčad Alberta Gilardina protiv Intera do velikog boda na otvaranju prvenstva. Susret je završio 2:2.

Mitrović uz prvu dvojicu

Zanimljivo je da ova sjajna partija Badelja dolazi tek nekoliko dana nakon što se Marcelo Brozović (30) oprostio od hrvatske reprezentacije, pa je Dalić ostao bez pravog rješenja za poziciju zadnjeg veznog. Badelj se također umirovio iz reprezentacije.

Na trećem mjestu popisa je bivši igrač Rijeke i Gorice, sad Halilovićev suigrač Josip Mitrović. Igrač kojeg Transfermarkt procjenjuje na 600.000 eura blistao je u drugoj ovosezonskoj pobjedi svoje momčadi, a, kao i Halilović, njoj je pridonio golom.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.