Helena Vuković osvojila broncu na judaškom Grand Slamu u Abu Dhabiju

Foto: Luka stanzl/PIXSELL

SJAJNE vijesti dolaze i nakon trećeg dana judaškog Grand Slama u Abu Dhabiju na kojem je hrvatska reprezentativka Helena Vuković osvojila brončanu medalju u kategoriji +78kg. Judašica JK Samobor se u borbi za broncu susrela s Kazahstankom Karinom Takijevom. Od samog početka borbe Vuković je preuzela inicijativu te konstantno napadala, a Takijeva nije imala riješenja te je u konačnici dobila tri opomene protiv 24-godišnje hrvatske reprezentativke.

"Stvarno sam sretna i zadovoljna današnjim danom, ovo mi je prva medalja na Grand Slamu. Malo mi je žao zbog polufinala jer mislim da sam mogla to i bolje odraditi, ali sve u svemu nakon prve medalje mislim da je bio dobar dan," kazala je Vuković. U jutarnjem djelu natjecanja, Vuković je upisala pobjedu i poraz.

Bolja je bila od Ruskinje Anastasiije Kholodilne koja kao i svi ostali natjecatelji iz Rusije nastupaju pod zastavom Međunarodne judo federacije (IJF). Poražena je u polufinalu protiv Nizozemke Kare Stevenson.

Hrvatska je medalje osvajala i ranije

Do finalnog bloka stigla je Splićanka Karla Prodan u kategoriji do 78 kg, međutim članica JK Pujanke je u borbi za brončanu medalju izgubila od Litvanke Migle julije Dudenaite. Prodan je nažalost, bila primorana predati meč radi ozljede pred sami kraj borbe.

U kategoriji -100kg nastupio je Marko Kumruć (AJK Student Split), poražen je protiv Amerikanca Nathaniela Keevea. Na IJF Grand Slam Abu Dhabi nastupilo je devet hrvatskih predstavnika osvojivši četiri medalje - jedno srebro i tri brončane medalje.

Podsjetimo, srebro je osvojila Iva Oberan (JK Župa dubrovačka) u kategoriji do 63kg, dok su bronce osim Helene Vuković osvojile i Lara Cvjetko (JK Solin / -70kg), te Anđela Violić (JK Dubrovnik 1966 / -70kg).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.