Hirscher uoči povratka skijanju: Logično je da nisam na razini na kojoj sam bio

Foto: EPA

OSMEROSTRUKI ukupni pobjednik Svjetskog kupa u alpskom skijanju, 35-godišnji Marcel Hirscher potvrdio je da će povratnički nastup nakon petogodišnje stanke imati na otvaranju nove skijaške sezone u austrijskom Soeldenu. U subotu je na rasporedu veleslalomska utrka skijašica, dok će u nedjelju startati skijaši, a među njima i legendarni Austrijanac, koji će u natjecateljskom povratku predstavljati Nizozemsku, rodnu zemlju svoje majke.

Hirscher dobio pozivnicu

Vijest o njegovom nastupu u Soeldenu objavila je u petak njegova kompanija za proizvodnju skijaške opreme VAN DEER-Red Bull Sports. "Bilo mi je jasno da ću se natjecati na FIS utrkama. Onda se pojavila sjajna opcija (za nastup u Soeldenu) i od tada smo činili sve kako bi to bilo moguće", rekao je Hirscher, koji će u Soeldenu nastupiti s pozivnicom Međunarodne skijaške federacije (FIS).

Pozivnicu mogu dobiti samo skijaši koji su bili osvajači Velikog ili Malog kristalnog globusa te je od njihovog umirovljenja prošlo od dvije do deset godina. Hirscher je, naravno, i više nego zadovoljio oba uvjeta, a pozivnica će mu omogućiti da ne bude pri kraju startne liste, s obzirom na to da je u ovom trenutku bez FIS bodova.

Hirscher: Logično je da nisam na razini na kojoj sam bio

"Iznimno sam sretan i jako uzbuđen. Zato sam, kao što sam uvijek govorio, odluku donio u tako kratkom roku", rekao je skijaš koji je dominirao, posebno u tehničkim disciplinama, u razdoblju od 2012. do odlaska u natjecateljsku mirovinu 2019. Hirscher je skijajući pod austrijskom zastavom ostvario 67 pobjeda u Svjetskom kupu, od čega 32 u slalomu, a 31 u veleslalomu.

"Logično je da nisam i ne mogu biti na istoj razini na kojoj sam bio. Niti sam na razini koju bih možda još mogao doseći", rekao je Hischer te dodao: "Soelden će mi omogućiti da napravim početnu procjenu i, ovisno o uvjetima, očekujem doista bilo što; od toga da bude prilično pristojno do toga da pomislim 'stvarno sam daleko'."

I Hrvatska će imati svoje predstavnike u oba natjecateljska dana. U subotu će se najviše očekivati od Zrinke Ljutić, a u nedjelju od Filipa Zubčića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.