HNS: Maksimalna podrška Botu i klubu nakon ovog duboko uznemirujućeg incidenta

Foto: Davor Javorovic, Hrvoje Jelavic/PIXSELL

AUTOMOBIL sportskog direktora Osijeka, Portugalca Josea Bota (58) propucan je noćas na parkiralištu u Osijeku. Unatoč tome, Boto ne planira napustiti klub, što je potvrdio u razgovoru za Bijelo-plavu birtiju. "Ne pada mi na pamet napustiti grad i klub, ovo mi samo daje dodatan motiv!" poručio je Boto.

Riječ je o automobilu marke VW Arteon, koji je bio parkiran u prolazu između dviju zgrada u Šamačkoj ulici u Osijeku, gdje stanuje i sam Boto. U vjetrobransko staklo na mjesto vozača ispaljeno je sedam hitaca, a to je prvi vidio Botov suradnik i sunarodnjak Alfredo Almeida, kojeg je Boto nedavno postavio na mjesto koordinatora omladinske škole. Almeida je jučer odvezao Bota u Zagreb, odakle je ovaj odletio na godišnji odmor u Portugal, a Almeida se vratio u Osijek i ostavio automobil gdje ga inače i Boto ostavlja.

HNS: Duboko uznemirujući incident

O ovom slučaju se službeno oglasio i HNS, a priopćenje prenosimo u cijelosti: "Hrvatski nogometni savez najoštrije osuđuje incident koji se dogodio u Osijeku gdje je propucan automobil kojim se koristi sportski direktor NK Osijek Jose Boto. U automobil je s prednje strane u vjetrobransko staklo ispaljeno više hitaca iz vatrenog oružja, a nakon što je Botov suradnik Alfredo Almeida zatekao automobil u takvom stanju odmah je pozvana policija koja je obavila očevid na mjestu događaja.

HNS najoštrije osuđuje ovaj incident te poziva nadležne institucije da rasvijetle sve okolnosti ovog kaznenog djela kako bi počinitelji snosili odgovornost za ovaj zastrašujući čin. HNS će biti u komunikaciji s NK Osijek te pružamo maksimalnu podršku g. Botu i klubu nakon ovog duboko uznemirujućeg incidenta te ćemo kroz komunikaciju s nadležnim tijelima naglasiti važnost rješavanja ovog slučaja kako bi se poslala snažna poruka da je hrvatsko društvo sigurno te da su ovakve poruke i zlodjela apsolutno neprihvatljivi i nedopustivi."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.