HNS spreman za strance: "Rosetti bi sigurno došao na Poljud!"

ZABORAVITE Ivana Bebeka, Vladu Svilokosa ili Draženka Kovačića. Pravdu na derbiju u dvije finalne utakmice kupa bi mogao suditi - Roberto Rosetti. Prva zviždaljka Italije, koja je sudila polufinale Lige prvaka ili naše četvrtfinale Eura s Turcima bi uskoro mogla pokazivati Kaliniću da se ustane ili Bišćanu da ne zadržava igru.

Ovaj put se, za razliku od 2006., vapaj za stranim sucima čuo iz Maksimira, direktor Damir Vrbanović je obznanio da su od HNS-a već službeno zatražili suce iz inozemstva. Slika Rosettija na Poljudu nije toliko nemoguća, barem ako je suditi po izjavama dopredsjednika HNS-a Ivanom Brlekovićem s kojim smo popričali o toj temi.

"Za to se zalažem otkad sam došao u Izvršni odbor i mislim da je sad došlo vrijeme za to. Mislim da u ovom trenutku nemamo suce koji mogu kvalitetno odsuditi takve utakmice. Vidjeli ste derbi u Splitu kojeg je sudio Bebek, ono je bila katastrofa nad katastrofama od suđenja. Jednostavno, mislim da nemamo suca koji je dorastao tome izazovu i za takve utakmice visokog rizika moramo dovesti strane suce."

U Dinamu su najavili kako će od HNS-a zatražiti i preispitivanje statusa Damira Batinića, suca koji je dijelio pravdu na utakmici Hajduka i Zagreba. Mladog osječkog suca pamtimo s utakmice Rijeke i Croatije na kojoj je podijelio rekordnih pet crvenih kartona.

"On je na toj utakmici zauzeo stav "ja sam Bog Isus i centar svijeta". Po meni, nije zreo za međunarodne utakmice, a pitanje je je li sposoban suditi i domaće utakmice. Ne znam što je s njim, ima li kompleks veće vrijednosti ili što, jer je najgore kad sudac misli da je centar svijeta."

"Fućka se Rosettiju što kažu Mamić i Peroš"

Brleković kaže da bi prvi sudac Italije trebao suditi derbi. Mogao bi to učiniti i Luboš Michel, ali on je objesio zviždaljku o klin.

"Roberto Rosetti bi mogao suditi. Znate da mu je majka Hrvatica (iz Vodnjana) i sigurno bi dobro odradio taj posao. To nam je potrebno iz nužde jer bi se fućkalo Rosettiju što će reći Mamić ili Peroš. Ovo govorim u dobroj namjeri kako bih pomogao našem suđenju i, na kraju krajeva, Bebeku."

Dovesti Rosettija na Poljud i Maksimir, kaže Brleković, ne bi bio nikakav problem.

"Pa naravno da bi Rosetti htio doći. Ako se sjećate, Edo Trivković je na inicijativu Mađarskog nogometnog saveza sudio utakmicu za prvaka države. To je napravio neopterećen, odlično je odsudio i nakon utakmice se nije nitko bunio ni spominjao suđenje", zaključio je Brleković.

Marko Pavić
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.