Hokej ponovno u modi: Medveščak ruši Olimpiju i ulazi u finale slovenskog prvenstva?

HOKEJAŠI Medveščaka nakon što su iznenađujuće svladali ljubljansku Olimpiju 1:0 na njihovom terenu večeras mogu potvrditi prolaz u finale slovenskog prvenstva.

Ogled u Ledenoj dvorani između Medveščaka i Olimpije (19 sati) vratit će sjećanje na neka davna vremena kada su ove dvije momčadi igrale velika i uzbudljive utakmice u bivšoj državi. Tada je Dom sportova gotovo u svakoj njihovoj utakmici bio pun, a ogledi su privlačili veliku pozornost Zagrepčana koji su sate provodili pred TV ekranima prateći "epske dvoboje" između zagrebačkog i ljubljanskog kluba.

Večeras se ne očekuje puna dvorana, ali dobra atmosfera sigurno neće izostati. Medveščak pobjedom može osigurati nastup u finalu prvenstva susjedne države, u kojem nastupa zbog nedostatka kvalitetnih protivnika u hrvatskoj hokejaškoj ligi. Pobijede li u finalu će igrati protiv Acroni Jesenica, trenutno najjače slovenske momčadi.

Također, Medvjedi će večeras biti pod povećalom predstavnika austrijske EBEL lige, koji dolaze u Zagreb uvjeriti se je li Medveščak sa svojom dvoranom spreman za natjecanje u austrijskom prvenstvu sljedeće sezone što je velika želja ovog ambicioznog kluba.

"Mi ćemo s njima pregovarati o svemu uoči susreta, treba uskladiti još neke detalje. Otkako se izgradila Arena, sada imamo uvjete za maksimalno korištenje Doma sportova", rekao je predsjednik Medveščaka Damir Gojanović za 24ur.

Dom sportova bi uskoro trebao biti rekonstruiran te ponuditi još bolje uvjete hrvatskim hokejašima. Medvjedima ide voda na mlin i odustajanjem Innsbrucka od natjecanja u austrijskoj ligi, koji više neće nastupati zbog financijskih poteškoća.

Ostvari li Medveščak svoj plan te zaigra u EBEL ligi u kojoj nastupaju austrijski klubovi te Jesenice i Olimpija, morat će poraditi na pojačanjima za sljedeću sezonu, a u klubu namjeravaju povećati proračun na gotovo dva milijuna eura.

"U Sjevernoj Americi ima više od 100 kanadskih igrača s hrvatskim korijenima. Ima ih nešto i u austrijskim klubovima. Vjerujem da ćemo pronaći zajedniči jezik, predstavit ćemo im naš projekt i nadam se da ćemo odigrati zapaženu ulogu u tom natjecanju", rekao je Gojanović.

Čini se kako se Medveščak polako vraća na stare staze slave, nastupi protiv Olimpije u slovenskom prvenstvu i vjerojatni nastup u austrijskom sljedeće sezone mogao bi motivirati zagrebačku hokejašku publiku da opet napravi pravu atomsferu kakva je godinama bila u Ledenoj dvorani Doma sportova.

M.Š.
Foto: www.medvescak.com

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.