Hokejaši Siska opet slavili u Alpskoj ligi. Pao je 17-erostruki prvak Italije

Foto: KHL Sisak

HOKEJAŠI Siska u četvrtak su u gostima u četvrtom kolu Alpske hokejaške lige (AHL) 8:4 (4:0, 2:3, 2:1) pobijedili Cortinu, 17-erostrukog prvaka Italije i prošlogodišnjeg finalista AHL-a. Premda rezultat odaje dojam da su Siščani lako svladali Talijane, bila je to teška utakmica u kojoj je Cortina dominirala, a Sisak se uspješno i požrtvovno branio te iskorištavao svoje prilike.

O tome govori činjenica da je klub iz Cortine d' Ampezzo, mondenog skijališta na obroncima Dolomita i domaćina idućih Zimskih olimpijskih igara, uputio čak 38 udaraca na gol Vilima Rosandića. Međutim, impresivna je efikasnost kluba sa sisačkog Zibela, kojem je gotovo svaki drugi udarac prema golu završavao u mreži talijanskog vratara. Igrači Siska uputili su 19 udaraca na cijeloj utakmici i zabili čak osam golova.

Dva gola zabila velika hrvatska nada

Od tih osam, šest su zabila sva četiri strana pojačanja sisačkog kluba, dok je strijelac preostala dva bio 18-godišnji hrvatski reprezentativac Bruno Idžan, koji nastavlja s izvrsnim igrama. U prvoj trećini, koju su dobili 4:0, golove su za Sisak zabili Čeh Vlastimil Dostalek, Finac Niko Pekka Mikkola, zatim Idžan, pa ponovno Dostalek. 

U drugom periodu igre domaći smanjuju na 4:1 nakon greške sisačkog braniča, da bi pred kraj trećine uslijedile prava uzbuđenja kad su u posljednje četiri minute pala četiri gola. Prvo je Kanađanin Carson Briere povisio na 5:1, zatim u istoj minuti Cortina smanjuje na 5:2.

Minutu nakon toga Idžan iz kontranapada zabija gol za Sisak, a 100-tinjak sekundi kasnije i Talijani s igračem više postižu pogodak za rezultat 7:3, s kojim je završila druga trećina. U posljednjem dijelu igre ponovno dominacija domaćina koji je uputio 13 udaraca, a Sisak svega četiri.

Sisak nastavio niz pobjeda

Talijani su pritom zabili tek jedanput, dok je Sisak imao čak 50-postotnu uspješnost postigavši dva gola. Strijelci su bili Australac Tyrone Bronte i ponovno Dostalek, koji je ostvario hat-trick. Ovom pobjedom Sisak se s 10 bodova iz četiri utakmice popeo na četvrto mjesto tablice nastavivši pobjednički niz od tri susreta zaredom.

Iduću utakmicu Vitezovi igraju već u subotu, kad će se iz Cortine, grada u pokrajini Veneto 500 kilometara udaljenog od Siska, uputiti još 100 kilometara zapadnije u Bolzano, gdje svoje utakmice igraju Hockey Unterland Cavaliersi iz obližnjeg južnotirolskog gradića Auera. 

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.