Hokejaši Siska poraženi na gostovanju u Južnom Tirolu. Pali su nakon produžetaka

Foto: KHL Sisak

HOKEJAŠI Siska u svom petom nastupu u Alpskoj hokejaškoj ligi izgubili su u subotu u produžetku od talijanske momčadi Hockey Unterland Cavaliers rezultatom 4:5 (0:1, 2:1, 2:2, 0:1) tako da se iz Južnog Tirola kući vraćaju s jednim bodom. U izjednačenoj utakmici Siščani su u samoj završnici regularnog dijela susreta stigli zaostatak od dva gola, ali su pokleknuli u dodatnom vremenu.

Prvu trećinu domaći Cavaliersi dobili su rezultatom 1:0. U drugoj Tyrone Bronte već na početku u igri s igračem više zabija za izjednačenje, da bi nekoliko minuta kasnije Talijani ponovno došli u vodstvo golom Gabriela Galassitija. Na 2:2 poravnava Vito Idžan, stariji od dvojice braće Idžan koji nastupaju za Sisak.

Treći period nije dobro počeo za "Vitezove", budući da domaćini s dva gola u prvih sedam minuta odlaze na 4:2. Rezultat se nije mijenjao sve do šest minuta prije kraja kada Bruno, mlađi brat Idžan, smanjuje na 4:3. 

Siščani pali nakon produžetka

Stotinjak sekundi prije kraja, trener Siska Josh Siembida izvlači golmana i u igru ubacuje šestog igrača. To je urodilo plodom jer je Vito Idžan svojim drugim pogotkom 55 sekundi prije isteka vremena izjednačio na 4:4 i odveo utakmicu u produžetak. 

U tom dijelu susreta, koji se igra "tri na tri", Siščani su većinu vremena imali pak u svom posjedu, ali su domaćini iz svoje prve prilike uspjeli peti puta zatresti mrežu Vilima Rosandića i riješiti utakmicu.

Siščani tako na 600 kilometara dugačak put kući iz gradića Neumarkta/Egne nedaleko Bolzana u oblasti Unterland odlaze s jednim osvojenim bodom. To im je ukupno jedanaesti iz pet utakmica, što trenutno stavlja na peto mjesto AHL lige.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.