Hrgović: Puno je lakše kada dolazite iz Velike Britanije. Meni nije tako

Screenshot: Frank Warren's Queensberry Promotions YouTube

FILIP HRGOVIĆ (17-0, 14 KO) subotu, 1. lipnja u Rijadu će na priredbi Matchroom vs. Queensberry: 5v5 odraditi dosad najveću borbu u karijeri. Protivnik će mu biti britanski boksač Daniel Dubois (20-2, 19 KO). Iako se špekuliralo da bi Hrgović mogao postati službeni izazivač za naslov po IBF-u, to se još neće dogoditi jer je Oleksander Usik zatražio iznimku za zadržavanje pojasa.

Hrgović je uoči borbe dao brojne intervjue, pa je tako govorio i za Queensberry Promotions. Među ostalim, rekao je kako je borba s Australcem Markom De Morijem, kojeg je pobijedio u prosincu 2023., za njega bila "lagana" i da "treba teže protivnike". Duboisa, pak, smatra "kvalitetnim, visokorangiranim borcem zvučnog imena" i zato je sretan što će se boriti s njime.

Hrgović i Dubois sparirali su prije nekoliko godina. Hrvatski boksač tada je navodno dominirao, pa smatra da će zbog toga imati psihološku prednost nad protivnikom, iako to ne vidi kao presudan detalj.

"Puno je lakše kad dolazite iz Velike Britanije"

"Ovo borba je za mene biti ili ne biti. On je već dvaput gubio, ali su ga vratili. Puno je lakše kad dolazite iz Velike Britanije, izgubite i onda vam daju dva laka meča, pa ste ponovno pri vrhu. Meni nije tako. Izgubim li, bit će mi puno teže vratiti se. Želim pobijediti. Ponavljam, mogu ga zaustaviti, ja sam najbolji udarac s kojim se susreo.

Dubois je u posljednjem meču pokazao da može preživjeti poteškoće u borbi, bio je dobar u završnim rundama, ali Jarrell Miller nije udarač poput mene. Čvrst je i napada, ali nije moćan udarač, mislim da sam puno bolje. Pritisnem li ga, sigurno ću ga zaustaviti", zaključio je Hrgović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.