Hrgović se bori na boksačkom spektaklu. Evo kada i gdje gledati te tko još nastupa

Foto: Profimedia

FILIP HRGOVIĆ u subotu se bori na boksačkom spektaklu u Rijadu. Protivnik će mu biti 26-godišnji Englez Daniel Dubois, a pobjednik će dobiti IBF-ov privremeni pojas svjetskog prvaka. Lako je moguće da će taj privremeni pojas s vremenom postati onaj pravi jer IBF još nije odlučio hoće li oduzeti titulu Oleksandru Usiku, koji ima zakazan revanš s Tysonom Furyjem.

Ako pobijedi Duboisa, Hrgoviću bi idući protivnik najvjerojatnije bio Anthony Joshua. Iz svih navedenih razloga jasno je da je 31-godišnjem hrvatskom boksaču ovo dosad najvažnija borba karijere. Meč Hrgovića i Duboisa od velikog je značaja i za cijeli boksački svijet, ali unatoč tome ne radi se o glavnoj borbi subotnje priredbe.

Tko se sve bori?

Rijad će biti domaćin jedinstvenog turnira pod nazivom Matchroom vs Queensberry 5v5. Dvije velike promotorske kuće, odnosno njihovi čelnici Eddie Hearn i Frank Warren, odabrali su po pet boraca koji će ih predstavljati, a cilj je utvrditi koja kuća ima bolje boksače. Boksači pobjedom svojoj kući osiguravaju bod, a nokautom dva.

Glavna borba večeri trebala je biti ona između Rusa Dmitrija Bivola i Libijca Malika Zinada, a Bivol će braniti WBA titulu u poluteškoj kategoriji. Bilo je predviđeno da se u glavnoj borbi suoče Bivol i Artur Beterbiev za ujedinjenje svih titula poluteške kategorije, no Beterbiev se ozlijedio u pripremi za meč. Borba Bivola i Zinada ne ulazi u bodovanje za dvoboj Matchrooma i Queensberryja.

Ipak, u međuvremenu je došlo do promjene te status glavne borbe sada imaju Deontay Wilder i Zhilei Zhang. Wilder je bivši prvak prema WBC-u, a ovo će mu biti prva borba nakon poraza od Josepha Parkera u prosincu. Zhang, koji je u Hrvatskoj najpoznatiji po porazu od Hrgovića, također ulazi u ovaj meč nakon što je izgubio od Parkera na priredbi održanoj u ožujku.

Popis borbi:

Zhilei Zhang (Queensberry) - Deontay Wilder (Matchroom) (teška kategorija)

Daniel Dubois (Queensberry) - Filip Hrgović (Matchroom) (teška kategorija)

Dmitrij Bivol - Malik Zinad (borba za WBA titulu u poluteškoj kategoriji)

Hamzah Sheeraz (Queensberry) - Austin Williams (Matchroom) (srednja kategorija)

Nick Ball (Queensberry) - Raymond Ford (Matchroom) (borba za WBA titulu u perolakoj kategoriji)

Willy Hutchinson (Queensberry) - Craig Richards (Matchroom) (poluteška kategorija)

Kada počinje priredba i gdje je gledati?

Priredba počinje u 20 sati po hrvatskom vremenu, dok se Hrgovića u ringu očekuje oko 22 sata, a možda i nešto kasnije jer će se Bivol i Zinad ipak boriti prije Hrgovića i Duboisa. Vlasnik prava na prijenos je DAZN pa se meč legalno može gledati samo na toj platformi. Prijenos priredbe košta 19.99 eura, a pretplata je dodatnih 9.99 eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.