Hrgovićev idući protivnik bit će boksač koji je nokautom šokirao svijet?

Foto: Profimedia

FILIP HRGOVIĆ (32) početkom listopada oglasio se na društvenim mrežama prvi put nakon poraza od Daniela Duboisa (27), koji je pretrpio 1. lipnja u Rijadu u meču za naslov privremenog IBF-ovog prvaka u teškoj kategoriji. Najbolji hrvatski boksač tako je porazom u najvećem meču karijere propustio osigurati meč s Anthonyjem Joshuom za svjetski pojas, u kojem se na kraju našao i slavio Dubois.

Novinar Tom Eaton sada je za Boxing Social napisao da bi Hrgović bio dobar protivnik za Fabija Wardleyja (29), neporaženog Britanca koji u karijeri ima 18 pobjeda, od kojih je 17 ostvario nokautom. Protekli vikend nokautirao je sunarodnjaka Frazera Clarkea (33), i to tako što mu je razornim udarcima iskrivio lice, odnosno došlo je do frakture jagodične kosti. Clarkeov nokaut bio je šok za borilačku javnost te je ozljedu morao sanirati hitnom operacijom.

"Hearnu nedostaju teškaši, stoga bismo ponovno mogli vidjeti ime Filipa Hrgovića"

Eaton je među potencijalne Wardlyjeve suparnike uvrstio Joea Joycea (16-3), Lawrencea Okolieja (20-1), Solomona Dacresa (9-0), Jarrela Millera (26-1-2) i Hrgovića. Jedan od tih mečeva mogao bi se održati na novom izdanju boksačke priredbe, u kojoj bi se sučelila po petorica boraca iz dviju najpoznatijih promotorskih organizacija Queensberryja i Matchrooma.

"Eddieju Hearnu (predsjednik Matchrooma, op. a.) nedostaju teškaši, stoga bismo mogli ponovno vidjeti ime Filipa Hrgovića unatoč tome što je nejasan njegov status unutar promocije. Očekivalo se da će Hrgović pobijediti Duboisa i preuzeti IBF-ov privremeni naslov teške kategorije uoči obračuna s Anthonyjem Joshuom.

Umjesto toga, svjedočili smo odrastanju Duboisa, koji je potom nokautirao AJ-a na Wembleyju. Iako je Wardley impresionirao britanske obožavatelje borilačkih sportova, osvajač medalje iz Rija 2016. (Hrgović, op. a.) i Hearn vjerojatno bi vjerovali da je 29-godišnjak dobra prilika za povratak na pobjednički put i kako bi se ponovno potvrdio kao prijetnja svjetskim prvacima u teškoj kategoriji", piše Eaton.

Hrgović promijenio imidž

Hrgović se početkom listopada, četiri mjeseca nakon poraza od Duboisa, javnosti obratio videom na Facebooku. U njemu je izgledao neprepoznatljivo. Kratko podšišanu, urednu kosu, koja je godinama bila jedan od njegovih zaštitnih znakova, zamijenio je dugom i raščupanom.

Hrgović se snimio kako tako vraćen korijenima trenira, a video je završio porukom: "Ponekad je tišina glasnija od urlika" i uz najavu: "Vidimo se uskoro." Poruka je bila jasna, ali nije bilo jasno s kime bi se mogao boriti jer se nikoga, barem do Wardleyja, nije spominjalo kao mogućeg protivnika hrvatskog borca koji je na omjeru od 17 pobjeda i jednog poraza. Ukupno 14 pobjeda ostvario je nokautom.

🤫

🤫

Objavljuje Filip Hrgović u Utorak, 8. listopada 2024.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.