HRT otkrio novost za Olimpijske igre. "Praćenje na do sada neviđeni način"

Stjepan Balog Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

OLIMPIJSKE IGRE u Parizu počinju 26. srpnja i trajat će do 11. kolovoza, a prijenos svih sportskih događaja bit će na Hrvatskoj radioteleviziji. HRT je poslao priopćenje u kojem stoji da će gledatelji sportska natjecanja moći gledati s višom kvalitetom slike. 

"Od danas možete pokrenuti pretraživanje kanala na svom TV prijamniku koji podržava Ultra High Definition (UHD) kvalitetu slike. Provjerite vaše televizore do 26. srpnja kada počinje još jedan spektakl koji ćete moći gledati u UHD-u: najkvalitetnijoj TV slici današnjice koja vam omogućava najrealniji mogući doživljaj praćenja Olimpijskih igara iz vlastite fotelje.

Eksperimentalni HRT-ov Drugi program u UHD-u za vrijeme Olimpijskih igara donijet će jedinstveno TV iskustvo. Nezaboravan doživljaj olimpijskih sportova s najvišom razinom detalja, intenzivnim bojama i poboljšanim kontrastom rezultat je suradnje Hrvatske radiotelevizije (HRT) i Odašiljača i veza (OIV)", stoji u priopćenju HRT-a.

"HRT će biti odgovoran za produkciju i prijenos programa"

"Eksperimentalni UHD program odašiljat će se sa šest lokacija OIV-a pokrivajući šira područja Zagreba, Osijeka, Rijeke, Splita i Dubrovnika, a čime će se omogućiti prijam ovog sportskog događaja za više od dva i pol milijuna stanovnika Republike Hrvatske.

Suradnja s HRT-om ključna je za uspješnu implementaciju ovog tehnološkog iskoraka, a uz to dokazuje i posvećenost pružanju kvalitetne usluge te ujedno postavlja temelje za budućnost televizijskog prijenosa u našoj zemlji. 

OIV će, kao mrežni operator, osigurati potrebnu infrastrukturu i tehničku podršku za pokretanje UHD odašiljanja na DVB-T2, dok će HRT biti odgovoran za produkciju i prijenos programa", najavio je predsjednik Uprave OIV-a Mate Botica.

"Praćenje na do sada neviđeni način"

Glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb rekao je kako HRT pomiče granice u podizanju kvalitete javne medijske usluge. "Velika sportska događanja kod nas su više puta bila testne platforme za nove tehnologije, a na HRT-u kontinuirano pratimo trendove. Nakon Njemačke i nogometa HRT vas vodi u Pariz koji možete doživjeti i bolje nego da ste tamo", poručuje Šveb.

Pozvao je gledatelje koji imaju tu mogućnost da od 15. srpnja pokrenu pretraživanje kanala na TV prijamniku koji podržava UHD kvalitetu slike. Napominje kako je to ujedno i prilika za telekomunikacijske kompanije za preuzimanje signala za sekundarnu distribuciju putem vlastitih platformi.

"Olimpijska ekipa koju vodi Stjepan Balog već je spremna, neka budu spremni i vaši TV prijamnici za eksperimentalni HRT2 UHD i veliki spektakl u Parizu čije praćenje na do sada neviđeni način omogućavaju Hrvatska radiotelevizija i Odašiljači i veze", zaključuje HRT u priopćenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.