HRT prvi put u studio pozvao ženu da komentira nogomet. Evo tko je ona

Screenshot: HRT

TIHANA NEMČIĆ BOJIĆ, hrvatska nogometna trenerica, bila je stručna sukomentatorica u studiju HRT-a u emisiji uoči utakmice Europskog prvenstva. Riječ je o profesorici s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, koja je doktorirala nogomet. Igrala je nogomet do 2008. godine, kad je zbog teške ozljede s 20 godina morala prestati.

Prebacila se na futsal te je paralelno počela i studirati. Igrala je nekoliko godina u Italiji, a u Cagliariju je završila karijeru nakon još jedne ozljede. Igrala je svojevremeno i za hrvatsku žensku reprezentaciju. Uz Danijela Pranjića vodila je NK Trnje. Ima FIFA-inu Pro licencu, što znači da može trenirati bilo koji klub u bilo kojoj ligi.

"Dečki imaju drugačiju energiju od žena"

"Meni je potpuno normalno raditi s muškima u nogometu jer sam uz njih odrasla. Uvijek sam morala preživjeti u grupi muških da nešto postignem i navikla sam na to. No dečki imaju potpuno drukčiju energiju od žena, pa moram paziti da nisam preopuštena i da iz mene ne izlazi previše ženske energije jer smatram da tu mora postojati balans.

To sam uspjela svladati. Puno mi je pomogao i Danijel, koji je od početka jasno postavio stvari, ali i naši igrači su iznimno dobro odgojeni, pristojni i tu nema nikakvih problema", rekla je Nemčić Bojić kad je preuzela NK Trnje u nedavnom intervjuu za Index.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.