Hrvatski ultramaratonac osvojio svjetsku broncu. Postavljen je nevjerojatan rekord

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

HRVATSKI ultramaratonac Mario Čeliković (39) osvojio je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u kategoriji od 35 do 39 godina, održanom kraj jezera Balaton u Mađarskoj. Natjecatelji se u ovoj disciplini rangiraju po udaljenostima koje su prešli unutar šest dana, a Čeliković je u tom roku prevalio nevjerojatna 673 kilometra.

Uz uspjeh našeg predstavnika, koji dolazi iz Slavonskog Broda, vrijedi istaknuti i da je na ovom Svjetskom prvenstvu srušen apsolutni svjetski rekord. Srušio ga je Belgijac Matthieu Bonne (30), koji je u šest dana pretrčao čak 1047 kilometara, odnosno više od milijun metara.

Radi u KB-u Merkur

"Ova utrka predstavlja ekstremni i nesvakidašnji napor čak i za nas ultraše. Rijetki su oni koji se uopće odluče na tako nešto, a još rjeđi oni koji svih šest dana uspješno prebrode bolove, umor i iscrpljenost te idu dalje, sve do kraja", napisao je Čelikovićev kolega Mario Lovrić na društvenim mrežama.

Čeliković inače živi u Zagrebu i radi u sali invazivne kardiologije u KB-u Merkur. Ranije je u razgovoru za portal Pomakni granice govorio o svom poslu: "Posao je vrlo dinamičan, ali radim u timu i svatko ima svoju zadaću. Radimo s ljudima koji imaju teškoće s aritmijama ili dolaze zbog infarkta, a ja asistiram pri zahvatima. Ima puno stresa i treba brzo reagirati u određenim situacijama."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.