Hrvati ih zaustavili na Svjetskom prvenstvu, sad na neobičan način traže izbornika

Foto: EPA

REPREZENTACIJA Belgije, još uvijek druga u FIFA-inom poretku najboljih, u potrazi je za novim izbornikom nakon što je dosadašnji odstupio s te pozicije poslije 0:0 protiv Hrvatske u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva u Kataru. Belgija je ondje natjecanje završila bez da se uspjela probiti u nokaut-fazu kroz skupinu u kojoj je još igrala s Marokom i Kanadom.

Taj rezultat rezultirao je time da je dosadašnji izbornik Roberto Martinez u suzama na konferenciji za medije rekao: "Ovo je bila moja zadnja utakmica na klupi Belgije. Ne mogu dalje. Oprostio sam se s igračima i osobljem. Što god da se dogodilo, otišao bih. Čak i da smo postali svjetski prvaci. Tu sam odluku donio prije Svjetskog prvenstva."

Traži se serijski pobjednik

Belgija je, dakle, trenutačno bez izbornika, no nada se da će se to uskoro promijeniti. Otud i oglas Belgijskog nogometnog saveza na LinkedInu s poveznicom na službene stranice Saveza na kojima se navodi:

"Unatoč ranoj eliminaciji sa Svjetskog prvenstva u Kataru, Belgijski nogometni savez ostaje ambiciozan. Na novom izborniku je da nas povede prema novim uspjesima. Belgijski nogometni savez traži izbornika koji bi taj posao obavljao u punom radnom vremenu i koji zna što je to pobjeđivanje.

Novi izbornik mora biti ambiciozan i imati potrebno međunarodno iskustvo na najvišoj razini, taktičko znanje o nogometu i prave vještine za ophođenje s ljudima. Mora biti serijski pobjednik s iskustvom vođenja najboljih nogometaša na svijetu, usredotočen na stvaranje tima koji će gajiti dobre odnose i na integraciju mladih igrača u ekipu... "

Belgijski nogometni savez prijave za posao prima do 10. siječnja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.