hrvatska reprezentacija

Hrvati napravili spektakl na ulicama Beča. Pogledajte ludnicu uoči ključne utakmice

Foto: Pixell/ Igor Soban

HRVATSKA nogometna reprezentacija večeras od 20:45 u Beču protiv Austrije igra odlučujuću utakmicu za prvo mjesto i plasman u Final Four Lige nacija. Hrvatska si je pobjedom 2:1 protiv Danske u četvrtak širom otvorila vrata završnog turnira i na njemu će se sigurno naći ako u nedjelju pobijedi u Beču.

Hrvatska može i izgubiti, ali u tom slučaju Danska ne smije pobijediti Francusku, koja više nema nikakve šanse za završni turnir, kao ni Austrija. Francuzi i Austrijanci se bore za ostanak u elitnoj diviziji.

Hrvatska će u Beču igrati u domaćinskoj atmosferi jer će na kultnom Prateru biti više od 20 tisuća Hrvata. Hrvatski navijački sektor prima 2700 gledatelja i odavno je rasprodan, no hrvatski navijači kupovali su ulaznice i za ostale dijelove stadiona. Veliku podršku izabranici Zlatka Dalića imat će od Hrvata iz dijaspore, najviše upravo iz Austrije i Njemačke. 

Hrvatska ''okupacija'' Beča počela je još u subotu, kada su tisuće Hrvata iz domovine i dijaspore počele stizati u glavni grad Austrije. Na dan utakmice nekoliko desetaka tisuća navijača s hrvatskim obilježjima preplavilo je bečke ulice i napravilo spektakularnu atmosferu. 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.