Hrvatica s 44 godine izborila odlazak na svoje prve Olimpijske igre

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

HRVATSKA stolnotenisačica Ivana Malobabić (44) izborila je nastup na Olimpijskim igrama koje će se ovo ljeto održati u Parizu. "Velike čestitke Ivani Malobabić koja će nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu. Ovo će Ivani biti prvi nastup na Igrama, a to je uspjela u 44. godini života. Ponosni smo na tebe! Hrvatska će tako u Parizu imati predstavnicu i u ženskoj konkurenciji, a posljednji put to smo ostvarili 2012. u Londonu", objavio je Hrvatski stolnoteniski savez.

Malobabić nije izborila nastup na Igrama putem kvalifikacija, nego je imala dovoljno dobar plasman na ITTF ljestvici gdje se nalazi na 73. mjestu i najbolje je rangirana hrvatska stolnotenisačica. Ona je jedina Hrvatica u top 100, a iza nje su najbolje rangirane Hana Arapović (116.) i Lea Rakovac (131.).

Ukupno četiri predstavnika Hrvatske na olimpijskom turniru

Malobabić se priključila tročlanoj muškoj stolnoteniskoj reprezentaciji koja se sastoji od Tomislava Pucara, Andreja Gaćine i Filipa Zeljke. Podsjećamo, posljednje hrvatske predstavnice na stolnoteniskom olimpijskom turniru su bile Cornelia Molnar i Tian Yuan. One su u Londonu 2012. godine zaustavljene u drugom kolu.

𝐈𝐕𝐀𝐍𝐀 𝐌𝐀𝐋𝐎𝐁𝐀𝐁𝐈𝐂́ 𝐈𝐙𝐁𝐎𝐑𝐈𝐋𝐀 𝐍𝐀𝐒𝐓𝐔𝐏 𝐍𝐀 𝐎𝐋𝐈𝐌𝐏𝐈𝐉𝐒𝐊𝐈𝐌 𝐈𝐆𝐑𝐀𝐌𝐀! Velike čestitke Ivani Malobabić koja će nastupiti na...

Posted by HSTS Hrvatski stolnoteniski savez on Thursday, June 20, 2024

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.