Hrvatica u Beogradu oborila svjetski rekord u ronjenju na dah i osvojila tri medalje

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

SVJETSKO prvenstvo u ronjenju na dah u bazenskim disciplinama od 4. do 10. srpnja održalo se u Beogradu. Hrvatski predstavnici ostvarili su odlične rezultate osvojivši sedam medalja, od kojih je jedna zlatna, a srušen je i jedan svjetski rekord. Osobito impresivna bila je Mirela Kardašević.

Osvojila je zlatnu medalju u disciplini dinamičkog ronjenja na dah s perajama (DYN) s 282 metra i postavila novi svjetski rekord za seniorke, stoji na službenoj stranici Hrvatskog ronilačkog saveza. Dvije srebrne medalje osvojila je u disciplinama dinamičkog ronjenja bez peraja (DNF) s rezultatom 209 metara i dinamičkog ronjenja s bi-perajama (DBF) s rezultatom 260 metara.

"Hrvatski reprezentativci su ponovno potvrdili svoje mjesto u svjetskom vrhu"

Goran Čolak osvojio je srebrnu medalju u disciplini DYN s rezultatom 286 metara, dok je Vanja Peleš također dodao srebro u DNF-u rezultatom 216.50 metara. Sandra Žuvela uzela je medalju u kategoriji master u disciplini SPEED APNEA 2×50 s vremenom 01:13.14 te dvije brončane medalje u disciplinama DBF 150 metara i statičkoj apneji (STA) s vremenom 05:27.34.

"Iako nisu osvojili sve medalje za koje su se pripremali, hrvatski reprezentativci su ponovno potvrdili svoje mjesto u svjetskom vrhu u ronjenju na dah u bazenskim disciplinama. Ovo natjecanje bilo je prilika da se pokažu dugogodišnje pripreme i posvećenost, a rezultati govore da se od hrvatske reprezentacije mogu očekivati novi rekordi i medalje u budućnosti", objavio je Hrvatski ronilački savez.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.