Hrvatska bi protiv Turske u Osijeku mogla igrati pred praznim stadionom?

Foto: Boris Scitar/PIXSELL

HRVATSKA nogometna reprezentacija 12. listopada u Osijeku igra utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Njemačkoj sljedeće godine. HNS je za prvu utakmicu reprezentacije na Opus Areni odabrao okršaj s Turskom, najzvučnijim protivnikom u skupini.

Plan je bio da Osječani na rasprodanom i prekrasnom novom stadionu odgledaju susret s glavnim protivnikom u borbi za prvo mjesto u skupini, ali sada se čini da bi se taj plan mogao izjaloviti. Tek preostaje pričekati reakciju UEFA-e, ali moguće da je Hrvatska u toj utakmici zaigra bez gledatelja.

Čeka se odluka UEFA-e

HNS je nakon završnice Lige nacija u Rotterdamu zbog diskriminacije kažnjen sa 70 tisuća eura i jednim nastupom pred praznim tribinama ako se incident ponovi u sljedeće dvije godine. Platio je i 45 tisuća eura za bakljadu i 35 tisuća eura za gađanje sudaca čašama. Ukupno je to 150 tisuća eura kazne.

Na Rujevici protiv Latvije nije bilo problema, ali je u Armeniji došlo do tučnjave navijača na tribini. Sada treba vidjeti jesu li u njoj sudjelovali hrvatski navijači, a pretpostavlja se da jesu. Ako se to potvrdi, pitanje je kako će UEFA to tretirati.

U suštini, Hrvatska ima kaznu kod koje se kao recidivizam računa samo ponavljanje istog prekršaja, a diskriminacije u Armeniji, koliko je poznato, nije bilo. Tako da je teoretski moguće da se HNS u ovom slučaju izvuče na semantiku pa dobije samo novu, odvojenu kaznu, ali ništa se neće znati još nekoliko dana. Tek tada bi UEFA trebala dati svoj pravorijek.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.