Hrvatska danas igra protiv Portugala. Evo gdje možete gledati utakmicu

Foto: EPA

PORTUGAL i Hrvatska danas u 20:45 u Lisabonu igraju utakmicu prvog kola skupine 1 najvišeg ranga Lige nacija. Televizijski prijenos bit će na Novoj TV, dok ćete tekstualni prijenos moći pratiti na Indexu. Ovo će za obje reprezentacije biti prvi susret nakon Europskog prvenstva, na kojem Hrvatska nije prošla grupnu fazu, dok je Portugal ispao u četvrtfinalu od Francuske nakon penala.

Momčad izbornika Zlatka Dalića u nedjelju u 20:45 na osječkoj Opus Areni ugostit će Poljsku, dok će utakmicu sa Škotskom odigrati u listopadu. Dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine prolaze u iduću fazu Lige nacija. Podsjetimo, Hrvatska je u prošlom izdanju došla do finala i u njemu izgubila od Španjolske nakon raspucavanja.

Hrvatska mijenja formaciju za Portugal?

Dalić je uoči ovog okupljanja ostao bez Marcela Brozovića i Domagoja Vide, koji su završili reprezentativne karijere, dok su se desni bočni braniči Josip Juranović i Josip Stanišić ozlijedili, kao i stoper Martin Erlić te veznjak Lovro Majer. Pretpoziv je, pak, aktiviran Marku Pjaci.

"Kod nas je puno upitnika zbog dosta ozljeda. Nakon dva dobra treninga vidjet ćemo kako će to izgledati. Pokušat ćemo dati svoj maksimum protiv velikog protivnika. Počinje nova borba za nas i novo slaganje. Moramo posložiti sve, ali ne možemo to na brzinu. Pokušat ćemo sutra jedan sistem, u Osijeku drugi, pa ćemo vidjeti gdje smo", najavio je Dalić na jučerašnjoj konferenciji za medije.

Osvrnuo se i na posljednju utakmicu s Portugalcima. Hrvatska je u tom prijateljskom susretu uoči ovogodišnjeg Eura slavila 2:1 golovima Luke Modrića iz kaznenog udarca i Ante Budimira, dok je strijelac Portugala bio Diogo Jota. "To je bila prijateljska utakmica, glavna proba za nas. Možda nas je malo i zavarala. Ovo je utakmica s većim značenjem. Bit će drugačije s obje strane", vjeruje Dalić.

Martinez: Čeka nas zanimljiv ogled jer Hrvatska voli imati loptu u svom posjedu

Utakmicu s Hrvatskom najavio je i portugalski izbornik Roberto Martinez. "Mogu reći da se veselimo povratku na teren. Portugal će biti pun energije i s puno želje. Čeka nas zanimljiv ogled jer Hrvatska voli imati loptu u svom posjedu. Na terenu će stoga biti dvije momčadi koje će se boriti za loptu", rekao je Martinez, iza kojeg je 20 utakmica s Portugalom.

Upisao je 16 pobjeda i četiri poraza, a jedan od njih bio je od Hrvatske. "Uvijek želimo pobijediti, to je važno. Na velikim turnirima igraju najbolji igrači na svijetu, tako da utakmice odlučuju detalji. Detalj je često jedanaesterac u kojem lopta ulazi ili izlazi", dodao je Martinez.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.