Hrvatska danas igra prvu utakmicu na SP-u u vaterpolu. Evo kad i gdje gledati

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

HRVATSKA vaterpolska reprezentacija danas će u Dohi s početkom u 11:30 igrati svoju prvu utakmicu na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu. Suparnik igračima koje je okupio Ivica Tucak bit će reprezentacija Australije. Hrvatska, podsjetimo, na svoje 15. svjetsko prvenstvo dolazi kao aktualni europski doprvak sa srebrom osvojenim prije nepuna tri tjedna.

Hrvatska je svjetsko zlato u vaterpolu osvajala 2007. i 2017. godine, a s natjecanja te razine ima i jednu srebrnu te četiri brončane medalje. Na posljednjem svjetskom prvenstvu, održanom prošle godine u Japanu, Hrvatska je osvojila deveto mjesto i tako prekinula niz od devet uzastopnih nastupa u polufinalima.

Tucak: Cilj je osigurati Olimpijske igre

"Prvi nam je zadatak ovdje svakako osigurati Pariz, nastup na Olimpijskim igrama, a zatim odigrati onako da mi budemo zadovoljni prikazanim. Iskreno, volio bih da to bude na tragu onog kako smo odigrali u Dubrovniku i Zagrebu, što je bilo po mojoj, ali i po ocjeni puno ljudi iz vaterpola, gotovo pa odlično", rekao je Tucak u najavi turnira, a o prvom suparniku dodao:

"Promijenili su momčad u odnosu na ono što su bili ranije. Iskreno, mislim da više nemaju onu individualnu kvalitetu koju su imali prije. Počevši od Campbella, Youngera, Kayesa, sjajnih igrača koji su igrali veliku ulogu u reprezentaciji i svojim klubovima. Ovi sada to nemaju, međutim, po onome što smo ih skautirali i na turniru na Sardiniji u prosincu, pa protiv nas u Fukuoki i još neke utakmice, nešto je ostalo.

Fizički su jaki, plivački spremni i ako nas stave u svoj ritam igre, onda se lako ulazi s njima u problem. Shvaćam ih maksimalno ozbiljno, po načinu igre, po ulasku drugog centra. Tu će nas sigurno pokušati poremetiti. Ozbiljna je to utakmica u kojoj mi moramo biti na maksimumu ako u njoj želimo, a jasno da želimo, pobijediti."

Kako do olimpijskog turnira?

Hrvatska nakon utakmice s Australijom igra još dvije utakmice u grupnoj fazi. U srijedu će joj suparnik biti Španjolska, a u petak reprezentacija Južne Afrike. Pobjednik skupine izborit će direktan plasman u četvrtfinale natjecanja, a drugoplasirani i trećeplasirani iz nje igrati dodatnu utakmicu za mjesto među osam najboljih. U slučaju pobjede ide u četvrtfinale, a poraz joj donosi razigravanje za niže plasmane.

Za olimpijski turnir prazna su još četiri mjesta i zauzet će ih četiri najbolje reprezentacije na Svjetskom prvenstvu koje se već nisu kvalificirale na drugi način.

Utakmicu Hrvatska - Australija prenosi HTV 2.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.