Hrvatska deklasirala Kubu 7:0 na SP-u u futsalu. Evo što joj treba za osminu finala

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija deklasirala je Kubu 7:0 na Svjetskom prvenstvu u futsalu i tako završila na trećem mjestu u skupini B. Sada čeka rasplet ostalih grupa kako bi znala prolazi li u osminu finala kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane momčadi.

Hrvatska je protiv Kube povela već u drugoj minuti preko Kristiana Čekola, da bi Niko Vukmir povisio na 2:0 u 13. minuti. Luka Perić zabio je za 3:0 u 23., a Dario Marinović za 4:0 u 25. minuti. Zatim su u razmaku od četiri minute svoje druge golove postigli Čekol i Perić, a pridružio im se i David Mataja.

Hrvatska blizu osmine finala

Izabranici Marinka Mavrovića zahvaljujući ovoj visokoj pobjedi trenutno predvode tablicu trećeplasiranih s gol-razlikom 9:10, ali sve ostale reprezentacije tek moraju odigrati svoje posljednje utakmice. Ipak, u ovom trenutku čini se puno izglednije da će Hrvatska igrati u osmini finala nego da neće.

Iza Hrvatske na tablici trećeplasiranih je primjerice Libija, koja u zadnjem kolu igra protiv favorizirane Španjolske. Isto tako, Gvatemala s gol-razlikom -8 se u zadnjem kolu bori za treće mjesto s Venezuelom, koja je na gol-razlici -10, pa teško da će ijedna od njih dostići Hrvatsku. U slučaju da prođe u osminu finala, Hrvatska će igrati protiv Španjolske, Kazahstana ili Argentine.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.