NBA DRAFT

Hrvatska dobila novog NBA igrača, Luka Šamanić ide u San Antonio Spurse

Foto: Getty Images / Guliver Image

HRVATSKA je dobila novog NBA igrača. Luka Šamanić, 19-godišnji, 210 cm visoki krilni centar, na draftu je izabran kao 19. pick i odlazi u San Antonio Spurse.

Prema većini prognoza, Šamanić je i trebao završiti u Spursima, ali kao 29. izbor. Međutim, peterostruki NBA prvaci procijenili su da na 29. mjestu više neće biti dostupan te su na njega "potrošili" raniji pick.

Ogromna je to pohvala za našega košarkaša jer su legendarni trener Gregg Popovich i Spursi poznati po prepoznavanju talentiranih Europljana i vrlo rijetko griješe na draftu.

Nakon što je izabran, pitali su ga hoće li ostati još neko vrijeme u Europi i razvijati se, ali Luka je vrlo odlučan.

"Ne, ne, ne, odmah dolazim", rekao je.

Za sebe je rekao da svoju igru pokušava modelirati prema uzoru na Kevina Duranta, ali da ju je vjerojatno bolje usporediti s Andrejem Kiriljenkom, legendarnim svestranim Rusom, kojeg NBA najbolje pamti po godinama u Utah Jazzu.

"Mogu preuzimati u obrani, šutirati, trčati, postavljati blokove, skakati, što god trener Pop zatraži od mene", rekao je Šamanić.

Dobar vanjski šut za visokog igrača glavna je karakteristika koju će Spursi trebati od njega.

"Ako misliš da si šuter, kao što ja mislim da jesam, i imaš dobar osjećaj za tricu, samo trebaš šutirati, čak i na dane kad ti ne ide", smatra naš mladi košarkaš, što je uistinu standardna šuterska mantra u NBA ligi, ali ipak će trebati zaslužiti takve ovlasti.

Kako se i očekivalo, New Orleans Pelicansi kao prvog odabrali su Ziona Williamsona koji je prije godine na sveučilištu Duke bio najveća srednjoškolska zvijezda još od LeBrona Jamesa, a s njim ga mnogi i uspoređuju zbog snažne fizičke građe, odnosno skoro 130 kg raspoređenih na 201 cm visine.

Jednako očekivana bila su i iduća dva izbora - munjeviti playmaker Ja Morant kao drugi ide u Memphis Grizzliese, a New York Knicksi kao trećeg odabrali su još jednu zvijezdu Dukea, Kanađanina R.J.-a Barretta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.