Hrvatska i Mađarska danas igraju polufinale Olimpijskih igara. Evo u koliko sati

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

HRVATSKA i Mađarska u 19:35 igrat će polufinalnu utakmicu olimpijskog turnira u vaterpolu. Momčad izbornika Ivice Tucka dobila je kasniji od dvaju polufinalnih termina, dok će Srbija i Sjedinjene Američke Države u 14:35 igrati za plasman u finale. Televizijski prijenos utakmice Hrvatska - Mađarska bit će na HTV-u 2, a tekstualni prijenos moći ćete pratiti na Indexu.

Plasiraju li se hrvatski vaterpolisti u finale, osigurat će minimalno srebrnu medalju. Bila bi to sedma medalja za Hrvatsku na ovim Igrama nakon što su braća Martin i Valent Sinković osvojili zlato u dvojcu bez kormilara, a Barbara Matić u judu, tenisačica Donna Vekić uzela je srebro, dok su Sandra Elkasević u bacanju diska, Miran Maričić u streljaštvu i Lena Stojković u taekwondou stigli do bronci.

Hrvatska u četvrtfinalu izbacila Španjolsku, a Mađarska bila bolja od Italije

Hrvatski vaterpolisti pobijedili su Crnu Goru, Rumunjsku i Grčku u grupnoj fazi olimpijskog turnira, a zatim u svojoj najboljoj utakmici savladali sjajnu Španjolsku u četvrtfinalu. Poraze su doživjeli od Italije i SAD-a.

Mađarska je na putu do polufinala nadigrala Francusku, Japan i Australiju u skupini te Italiju nakon peteraca u četvrtfinalu. S druge strane, izgubila je od Španjolske i Australije. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.