Hrvatska legenda na oproštaju u Areni 17.5 kila teža od protivnika

Foto: Glory

ODRŽANO je službeno vaganje pred subotnji borilački spektakl Glory 95 u zagrebačkoj Areni, na kojem je glavna zvijezda trebao biti Antonio Plazibat, ali naš najbolji kickboksač prije nekoliko tjedana morao je otkazati nastup zbog ozljede lakta. Umjesto njega protiv Nizozemca Levija Rigtersa borit će se Bahram Rajabzadeh, a pobjednik tog okršaja krajem godine sučelit će se s teškaškim prvakom Ricom Verhoevenom.

Glavna domaća zvijezda tako je ostao Mladen Brestovac, 40-godišnja legenda koja se nakon šest godina mirovine vraća za oproštajni meč pred domaćom publikom. Brestovac se trebao boriti protiv Nijemca Vladimira Toktasynova, ali umjesto njega uskočio je Karim Dian, 32-godišnji Francuz s profesionalnim omjerom 16-13.

I Osaro dobio novog protivnika, Rakasov meč otkazan

Brestovac, koji u karijeri ima omjer 55-14-1, na svoja gotovo dva metra visine rasporedio je 119.3 kilograma na službenom vaganju i znatno je teži od protivnika, koji ima tek 101.8 kg.

Nažalost, posljednjih se dana dogodilo još nekoliko otkaza pa će tako u sunaslovnoj borbi večeri Tariq Osaro, koji je lani pobijedio Plazibata i slomio mu ruku, umjesto Estonca Ukua Jurjendala za protivnika imati Nica Hortu sa Zelenortskih Otoka. Meč hrvatskog MMA borca Aleksandra Rakasa i Mihaila Ćulafića potpuno je otkazan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.