Hrvatska ostala bez WRC Croatia Rallyja

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

NAKON četiri uzastopna uspješna izdanja WRC Croatia Rallyja, u 2025. Hrvatska neće biti dio svjetskog WRC prvenstva, objavili su organizatori. Croatia Rally u idućoj sezoni iznimno neće biti u kalendaru svjetskog WRC prvenstva u rallyju, s obzirom na to da organizatoru do zadanog roka nisu izdane odgovarajuće lokalne garancije, a zbog čega je WRC Promotor odlučio svjetske rally utrke u 2025. održati u Saudijskoj Arabiji, Paragvaju i na Kanarskim otocima.

 "Nakon uspješno održanog WRC Croatia Rallyja 2023. ponuđen nam je novi, trogodišnji ugovor za razdoblje od 2025. do 2027. godine. Za njegovo potpisivanje i nastavak WRC natjecanja u Hrvatskoj pokušali smo ishoditi svu potrebnu dokumentaciju, točnije garancije lokalnih institucija, no nažalost do današnjeg dana nismo uspjeli u potpunosti sve pribaviti", rekao je predsjednik Organizacijskog odbora Croatia Rallyja Daniel Šaškin.

Povratak 2026.?

"U ovom trenutku kao jedinu realnu opciju vidimo mogućnost uključenja u kalendar Europskog Rally prvenstva u 2025. godini, pa povratak u WRC u sezonama 2026. i 2027. godini. Naravno, i 2026. i 2027. godina ovise o jamstvima određenih institucija te se nadamo kako će nam biti izdana u skorije vrijeme, posljednji rok istječe za svega nekoliko tjedana", dodao je.

Prvo izdanje WRC Croatia Rallyja održano je 2021. godine uz slavlje Francuza Sebastiena Ogiera. Iduće godine je pobijedio Finac Kalle Rovanpera, lani Britanac Elfyn Evans, a ove godine ponovo Ogier. U pravilu, o pobjedniku je odlučivao posljednji brzinski ispit.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.