Hrvatska pikado reprezentacija izborila osminu finala Svjetskog prvenstva

Foto: Hrvatski pikado savez

HRVATSKA pikado reprezentacija izborila je osminu finala Svjetskog prvenstva. U odlučujućem ogledu protiv Kanade Boris Krčmar (57. igrač svijeta) i Romeo Grbavac (127. igrač svijeta) pobijedili su 4:2 i tako osvojili prvo mjesto u skupini, jedino koje je vodilo u daljnju fazu natjecanja. Podsjetimo, jučer je hrvatski par pobijedio Maleziju.

Krčmar i Grbavac pri vodstvu od 2:1 ostvarili su break nad kanadskom kombinacijom koju su činili Matt Campbell (47. igrač svijeta) i nerangirani David Cameron. Kanađani su odmah uzvratili breakom, no propustili su izjednačiti na 3:3 jer su Krčmar i Grbavac novim breakom osigurali pobjedu. Osmina finala igra se u subotu, a protivnik i satnica bit će poznati naknadno.

Hrvatska je i prošle godine igrala osminu finala

Hrvatska je plasmanom u osminu finala ponovila prošlogodišnji uspjeh, kada je prošla skupinu s Tajlandom i favoriziranom Irskom, da bi u osmini finala izgubila od Australije, tadašnjeg svjetskog prvaka. Ove godine je Hrvatska u ždrijebu bila 13. nositelj.

Aktualni svjetski prvak je Wales, koji na ovom prvenstvu ne može računati na Gerwyna Pricea, svog najboljeg igrača. Status prvog nositelja imaju Englezi, za koje nastupaju aktualni svjetski pojedinačni prvak Luke Humphries i Michael Smith, prošlogodišnji prvak svijeta. Svjetsko prvenstvo u pikadu traje do 30. lipnja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.