Hrvatska pikado reprezentacija uvjerljivo pobijedila u prvom kolu Svjetskog prvenstva

Foto: Hrvatski pikado savez

HRVATSKA pikado reprezentacija je s besprijekornih 4:0 pobijedila Maleziju u prvom kolu Svjetskog prvenstva. Par koji čine Boris Krčmar, najbolji hrvatski pikadist i 57. igrač svijeta, te Romeo Grbavac, 127. igrača svijeta bez ikakvih je problema opravdao status favorita i vrlo uvjerljivom igrom kroz sve legove upisao brzu pobjedu.

U grupi s Hrvatskom i Malezijom nalazi se još Kanada, a samo prvoplasirani prolazi u osminu finala. Kanada i Malezija sutra će igrati u ranijem terminu, dok se dvoboj Hrvatske i Kanade očekuje oko 19 sati. To bi ujedno trebao biti i dvoboj za prolazak skupine jer je i Kanada favorit protiv Malezije. Za Kanadu igraju bivši svjetski prvak John Part, koji ima 57 godina i više ne igra profesionalni pikado, te Matt Campbell, 47. igrač svijeta

Hrvatska je prošle godine igrala osminu finala

Hrvatska bi plasmanom u osminu finala ponovila prošlogodišnji uspjeh, kada je prošla skupinu s Tajlandom i favoriziranom Irskom, da bi u osmini finala izgubila od Australije, tadašnjeg svjetskog prvaka. Ove godine je Hrvatska u ždrijebu bila 13. nositelj.

Aktualni svjetski prvak je Wales, koji na ovom prvenstvu ne može računati na Gerwyna Pricea, svog najboljeg igrača. Status prvog nositelja imaju Englezi, za koje nastupaju aktualni svjetski pojedinačni prvak Luke Humphries i Michael Smith, prošlogodišnji prvak svijeta. Svjetsko prvenstvo u pikadu traje do 30. lipnja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.