"Hrvatska slavi praznik - Aliev je u gipsu!"

"PRIJE odlučujuće utakmice u Zagrebu, Ukrajina je ostala bez jednog od ključnih igrača. Fraktura koju je u Koncha-Zaspi dobio, igrač za kojega je Juri Semin rekao da ima jedan od najboljih udaraca u Europi, udaljila ga je s terena na mjesec dana", piše ukrajinski Sport o vijesti koja je rastužila Ukrajinu, a razveselila Hrvatsku pod naslovom "Hrvatska slavi praznik - Aliev je u gipsu!".

Ukrajinski mediji ističu kako će Alieva sada najvjerojatnije zamijeniti Sergej Nazarenko, ali da za alternaciju konkuriraju i dva igrača Dnipra - Maksim Kaliničenko i Ruslan Rotan. Izbornik Mihajličenko ne namjerava naknadno zvati novog igrača nego će sa "24 igrača koji su mu ostali na raspolaganju sletjeti u Zagreb."

"Ševčenko će dostojno zamijeniti Alieva"

"Nakon što Alijev skine gips, koji će nositi dva tjedna i koji je izazvao toliko oduševljenja u Hrvatskoj, još će mu toliko vremena trebati da počne normalno trenirati", ističe ukrajinski dnevnik.

"Sigurno je kako se radi o velikom gubitku za našu selekciju pred ovako važan meč. Znamo koliko Aliev znači za reprezentaciju i koliko su opasne njegove lopte iz prekida, posebno slobodnjaka. Međutim, mislim da njega uspješno može zamijeniti Andrij Ševčenko, za koga se nadam da će od početka igrati u Zagrebu", izjavio je za Sport  bivši trener Dinama i izbornik ukrajinske reprezentacije Jozsef Szabo.

Citira se i izjava Slavena Bilića: "Žao mi je zbog momka, ali za nas je dobro da ne igra".

Sport također podsjeća na sličan slučaj još jednog Dinamovog igrača pred njihovu utakmicu protiv Engleske na Wembleyu 1. travnja, kada se željno iščekivao reprezentativni debi 19-godišnjeg Atrema Kravetsa, koji se tada također ozlijedio.

A.K.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.