Hrvatska U-17 zabila sedam golova i došla blizu plasmana na Europsko prvenstvo

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

HRVATSKA U-17 reprezentacija pobijedila je Farske otoke 7:0 u drugom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo, koje će se održati sljedeće godine u Albaniji. Ovu reprezentaciju vodi Marijan Budimir, bivši trener Hajdukovih juniora koji su igrali finale Lige prvaka prošle godine.

Hrvatska je povela u devetoj minuti golom Pavla Smiljanića. Sedam minuta kasnije Patrik Horvat povisio je na 2:0, a Niko Horvat u 40. povećava na 3:0. U 55. minuti Bruno Mišura pogađa za 4:0, a peti gol djelo je Patrika Horvata iz 63. minute. Šesti gol zabio je Roko Vojvodić u 76. minuti, a Tino Kusanović u 91. zabija za konačnih 7:0 Hrvatske.

Hrvatska je u prvom kolu remizirala protiv Albanije 1:1, a ovom je pobjedom napravila važan korak prema plasmanu na završni turnir. U skupini je još i Nizozemska. Ako Nizozemci opravdaju ulogu favorita i pobijede Albaniju, oni će već uoči posljednjeg kola osigurati prolazak. Hrvatskoj bi tada u susretu s Nizozemskom bio dovoljan i bod.

U iduću fazu prolazi 28 najboljih momčadi. One će biti podijeljene u sedam skupina po četiri iz koje će samo pobjednici izboriti plasman na završni turnir.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.