HRVATSKA - WALES

HRVATSKA - WALES 2:1 Blijeda Hrvatska se spašavala u nadoknadi

Foto: Pixell

HRVATSKA je u Osijeku u 3. kolu skupine E kvalifikacija za Euro 2020. pobijedila Wales 2:1. Hrvatska je slavila autogolom Lawrencea (17. minuta) i pogotkom Perišića (48. minuta.) Wales je smanjio preko Brooksa lijepim i sretnim golom u 78. minuti.

Užasna Hrvatska, očajni Lovren i jako puno sreće

Hrvatska je slavila, tri boda su tu, osnovni cilj je ostvaren, ali ovo je bilo sve samo ne dobra utakmica Hrvatske. Wales je bio bolja momčad, konkretnija, opasnija. Otočani su imali više od igre, puno više udaraca i nekoliko čistih zicera. Hrvatska je pak do same završnice zabila dva gola iz dva udarca u okvir.

Posebno je loš bio zadnji red Dalićeve momčadi, a najgori igrač na terenu je bio Dejan Lovren. Spor, nesiguran, nervozan. Lutao je po terenu, imao je niz krivih procjena koje su Velšane dovodile u čiste šanse i praktički je on bio najveća opasnost po vlastitu reprezentaciju. Sreća po Dalića da je s druge strane stajao Wales, a ne neka bolja i opasnija ekipa.

Hrvatska je panično spašavala tri boda 

Wales je u nastavku, posebno u posljednjih 20 minuta, navaljivao, u valovima je napadao, a Hrvatska se panično branila. Da je Bale bio u formi od prije par sezona, Hrvatska bi ovu utakmicu teško dobila. Livaković je spašavao, a Dalić, vidjevši da mu se momčad raspada na terenu, u zadnjim je trenucima želio mijenjati Modrića Milom Škorićem, ali je Perišić tražio izmjenu radi lakše ozljede.

Osijek sretan za Perišića

Hrvatska je povela autogolom Alexandera Lawrencea u 17. minuti nakon ubačaja Ivana Perišića. Perišić je odigrao još jednu sjajnu utakmicu u Osijeku, čiji travnjak mu očito jako paše, Uspio je i zabiti u 48. minuti, a to mu je već sedmi gol u Gradskom vrtu. Zabio je dva Maliju, dva Azerbejdžanu te po jedan Senegalu, Izraelu i sad Walesu. Gol Brooksa u 78. minuti donio je puno problema, ali Hrvatska je uz puno sreće ipak uspjela osvojiti tri važna boda za nastavak kvalifikacija.

U ovoj skupini večeras igraju Azerbajdžan i Mađarska. 

Hrvatska vodi na ljestvici sa šest bodova, dok Wales, Mađarska i Slovačka imaju po tri boda, a Azerbajdžan je bez bodova. 

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Croatia - Wales Live Score

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.