Neporaženi hrvatski boksač u rujnu brani pojas i približava se meču s Canelom

Foto: Profimedia

HRVATSKI boksač Luka Plantić za nepunih mjesec dana prvi će put braniti WBC-ov International pojas u supersrednjoj kategoriji, koji je osvojio u travnju pobjedom protiv Britanca Jacka Cullena u petoj rundi. Bit će to deseti profesionalni meč za 27-godišnjeg supersrednjaša, koji zasad ima savršen skor 9-0 uz osam pobjeda nokautom. 

Protivnik u Kölnu 7. rujna bit će mu 33-godišnji Rumunj Catalin Paraschiveanu, koji u karijeri ima impresivnih 22-2, ali uz samo osam pobjeda nokautom. S druge strane, jedan od dva poraza doživio je sudačkim prekidom u travnju 2022., a u listopadu iste godine odradio je svoj posljednji meč.

"Znamo da je kontraš i da je osvajač titule prvaka Mediterana. Moramo sjesti treneri i ja i proučiti gdje je tanak. Meč će brzo doći, ali u kratkom vremenu dobro ćemo se spremiti za protivnika", rekao je Plantić za Index.

Korak prema Canelu

Dva mjeseca nakon što se Rumunj posljednji put borio, Plantić je u prosincu 2022. započeo svoj uspon na WBC-ovoj ljestvici osvojivši International Silver pojas u supersrednjoj kategoriji pobjedom protiv Khorena Gevora. Taj je pojas dvaput obranio, a u travnju ove godine nadogradio ga je u titulu internacionalnog prvaka WBC-a.

Nakon toga je u lipnju popravio skor brzim tehničkim nokautom u prvoj rundi protiv Crnogorca Almira Škrijelja, a ovo će mu biti prva obrana pojasa i prilika za korak bliže napadu na prvaka supersrednje kategorije Canela Alvareza.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.