Hrvatski debitant nakon pobjede na OI: Nisam nikada igrao pred ovoliko ljudi

Foto: EPA

HRVATSKI stolnotenisač. Tomislav Pucar je u meču 1. kola s 4:0 u setovima (11:3, 11:7, 11:5, 12:10) slavio protiv Alžirca Mehdija Bouloussa. Za 28-godišnjeg Puljanina i najbolje rangiranog hrvatskog stolnotenisača to je bio debi na Olimpijskim igrama.

Pucara u 2. kolu čeka bolji iz okršaja Argentinca Santiaga Lorenza i Francuza Alexisa Lebruna, 16. igrača svijeta i trostrukog prvaka Francuske. Francuz je izraziti favorit tako da je vrlo izvjesno da će Pucar igrati upravo protiv njega, osim ako se ne dogodi ogromno iznenađenje. Njihov prvi međusobni okršaj, krajem siječnja ove godine u Indiji, završio je 3:0 pobjedom Francuza.

"Stvarno sam dobro otvorio"

Pucar je nakon pobjede rekao: "Ne mogu reći da je u skladu s očekivanjima. Mislim, ja jesam bio favorit na papiru, ali taj dečko, stariji je od mene godinu dana, bio je svojedobno juniorski reprezentativac Francuske. Kasnije je prešao u Alžir, ali ima on ozbiljnih pobjeda u karijeri. Međutim, stvarno sam dobro otvorio.

On je promašio servis i tako sam dobio drugi set. Treći sam dobio dosta glatko, a četvrti je već bilo malo "gusto". Nisam iskoristio prve dvije, ali jesam treću meč-loptu. Sve u svemu, zadovoljan sam sa svojom igrom i nadam se da je mogu poboljšati i u daj Bože drugoj pobjedi."

U francuskoj metropoli stolni tenis se igra u dvorani Paris Sud 4, odmah pored rukometne, a ima kapacitet od 6.400 gledatelja: "Mislim da nisam nikada, ma sigurno nisam nikada igrao pred toliko ljudi."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.