Hrvatski golgeter potpisao za bundesligaša

Foto: Profimedia

HRVATSKI napadač Ivan Prtajin (28) novi je igrač njemačkog bundesligaša Union Berlina, objavio je klub na službenim stranicama. Prtajin u Union stiže iz Wehen Wiesbadena, kluba s kojim je ove sezone ispao u treću njemačku ligu, ali je impresionirao s 14 golova u 33 nastupa u drugoj ligi. Prema Transfermarktu, Union će Wehenu za Prtajina isplatiti milijun eura.

Prtajin je za Index nakon potpisa ugovora rekao: "Jako sam sretan i zadovoljan što sam potpisao za jednog ozbiljnog bundesligaša koji ima velike ambicije i koji zadnjih godina samo raste i raste kao klub. Nije to na kraju bila ni toliko teška odluka iako me je htjelo pola njemačke i prve i druge lige. Ali ipak sam se najviše vidio u Unionu kao jednoj zdravoj i ambicioznoj sredini gdje ću biti važan dio ekipe i gdje ću ispuniti i privatne, ali i klupske sportske ambicije i ciljeve." 

Karijeru započeo u Hajduku

Prtajin je igrao za niz klubova, uključujući Rodu, Schaffhausen i ljubljansku Olimpiju. Seniorsku karijeru započeo je u Hajduku, ali je za Bile upisao samo jedan nastup. Njegova karijera značajno je napredovala u Schaffhausenu i Wehenu, gdje je pokazao svoj potencijal i impresivne napadačke vještine. Za Wehen Wiesbaden Prtajin je odigrao 65 utakmica u 3. ligi, DFB-Pokalu i 2. Bundesligi postigavši 33 gola uz 12 asistencija.

Za Prtajina su se raspitivali iz bundesligaša Augsburga, Mainza i Kiela, ali i velikana u drugom domu njemačkog nogometa. Pratili su ga redom iz Hannovera, Nürnberga, Kölna, Kaiserslauterna. Ipak, odlučio se za Union, klub koji je uz dosta muke uspio ostati u Bundesligi, dok ga je do predzadnjeg kola protekle sezone vodio i Nenad Bjelica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.