Hrvatski košarkaš dva dana nakon potpisa novog ugovora dominirao u NBA ljetnoj ligi

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

HRVATSKI NBA košarkaš Karlo Matković odigrao je odličnu utakmicu u Ljetnoj ligi za New Orleans Pelicanse protiv San Antonio Spursa. Matković je zabio 25 poena uz sjajan postotak šuta 11/13 iz igre. Od toga je zabio dvije trice iz tri pokušaja. Svom je sjajnom učinku dodao i pet skokova te tri blokade. Ipak, San Antonio je na kraju pobijedio 90:85.

Matković, 23-godišnji 208 centimetara visoki centar potpisao je prije dva dana trogodišnji ugovor s New Orleans Pelicansima vrijedan 4.9 milijuna dolara. Time su mu Pelicansi poručili da na njega ozbiljno računaju u sljedećoj sezoni, u kojoj će biti kandidati za NBA naslov. 

Nije igrao za Hrvatsku u kvalifikacijama za Olimpijske igre

Upravo zbog nastupa na Ljetnoj ligi Matkovića nije bilo u nedavno odigranim kvalifikacijama za Olimpijske igre, gdje je Hrvatska u finalu izgubila od Grčke. Teoretski, Matković je mogao igrati u Pireju, a zatim otići u Las Vegas na Ljetnu ligu, pa se eventualno vratiti u Europu za Olimpijske igre, ali Pelicansi su navodno inzistirali da bude s njima cijelo ljeto.

Matkovića hrvatska publika zapravo i nije dobila pravu priliku upoznati, osim na Eurobasketu 2022., na kojem je bio svojevrsno otkriće. Kao pričuva Zupcu u prosjeku je postizao 8.0 poena i 3.5 skokova i zadivio atraktivnim zakucavanjima i blokadama te energijom koju je unosio u momčad. 

U mlađim kategorijama nastupao je za rodnu Bosnu i Hercegovinu, s kojom je igrao na U-18 Europskom prvenstvu, ali 2021. je odlučio da će na seniorskoj razini predstavljati Hrvatsku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.