Hrvatski nogometaš je drugi najbrži igrač na svijetu

Foto: Davor Javorović/PIXSELL

STJEPAN PLAZONJA (26) je hrvatski nogometaš koji igra primarno na poziciji lijevog krila, a od ožujka je član singapurskog kluba Hougang Uniteda pod vodstvom hrvatskog trenera Marka Kraljevića (58). Posljednji put smo ga na hrvatskim terenima vidjeli prošle sezone, kada je bio član Rudeša i upisao četiri nastupa u SuperSport HNL-u.

Karijeru je počeo u omladinskom pogonu Cibalije, Osijeka i na kraju Dinama, gdje je za drugu momčad aktualnog prvaka Hrvatske upisao seniorski debi i nastupio dva puta u drugom rangu hrvatskog nogometa. Dinamo je besplatno napustio 2017. godine, a nakon toga je igrao za slovenski Koper, Kustošiju, rumunjske klubove Hermannstadt, Selimbar, Poli i Concordiju.

U Hrvatsku se vratio 2022. godine te igrao za BSK Bijelo Brdo u drugom rangu, gdje je skupio 28 nastupa, zabio četiri gola i upisao tri asistencije. Prošlog ljeta je postao član Rudeša, ali se zadržao samo dva mjeseca te u rujnu otišao u Široki Brijeg. Tamo je upisao šest nastupa prije nego što je u ožujku otišao u Singapur, gdje je dosad upisao devet nastupa uz četiri gola i tri asistencije.

Drugi najbrži igrač na svijetu

Ono što Plazonju čini posebno zanimljivim jer činjenica da je ovaj 192 cm visoki nogometaš drugi najbrži igrač na svijetu prema podacima stranice Speedsdb. U njihovoj bazi podataka se nalaze podaci o najvećoj postignutoj brzini na nogometnom terenu za gotovo 4000 nogometaša.

Plazonja je prije tjedan dana u pobjedi svog kluba 1:0 protiv Geylanga u sklopu 12. kola singapurskog prvenstva zabilježio brzinu od 36.9 km/h, što ga stavlja na drugo mjesto među svim nogometašima u bazi Speedsdba, od kojih neki više nisu ni aktivni. Brži od njega je samo nizozemski branič Micky van de Ven (23), koji nastupa za engleski Tottenham i zabilježio je brzinu od 37.78 km/h.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.