Hrvatski nogometaš se vratio nogometu nakon teške bolesti. Sad je bez kluba

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

MIHAEL REBERNIK (27) je hrvatski nogometaš koji je prošle sezone nastupao za slovenskog drugoligaša Naftu, a njegov klub je izborio ulazak u prvu slovensku ligu. Desni bek je nastupio u 29 utakmica u kojima je zabio tri pogotka i upisao pet asistencija. Ono što njegovu priču čini posebnom je činjenica da se nogometu uspio vratiti nakon što je pobijedio tešku bolest.

Naime, njemu je u svibnju 2022. godine, dok je bio igrač mađarskog Zalaegerszegija, dijagnosticiran tumor limfnog sustava (Hodgkinov limfom). Naravno, u trenutku kada je to saznao, nogomet više nije bio bitan te je propustio cijelu sezonu 2022./23. boreći se s opakom bolešću.

Fantastičan povratak na teren

Rebernik je svoju karijeru počeo u omladinskom pogonu Varaždina. Od tamo je otišao igrati u Međimurje, a u siječnju 2015. godine je prešao u Rijeku, gdje je upisao jedan nastup u SuperSport HNL-u. Rijeka ga je 2016. godine poslala na posudbu u slovenski Aluminij, a klub je konačno napustio godinu dana kasnije prešavši u Slaven Belupo, gdje je u jednoj sezoni upisao 17 nastupa i zabio jedan gol te dodao jednu asistenciju.

2018. godine otišao je Sloveniju, gdje je prvo igrao za Muru, a godinu dana kasnije se priključio Nafti. Igrao je tamo sve do siječnja 2022. godine, kada je svojim nastupima izborio transfer u prvu mađarsku ligu, gdje ga je zadesila teška bolest nakon samo četiri odigrane utakmice.

Nije se predao, nego je bolest pobijedio, vratio se u Naftu i u prvom kolu prošle sezone bio igrač utakmice kada je u pobjedi 4:2 protiv Krke zabio gol i upisao asistenciju. Bio je standardan igrač u momčadi koja je drugim mjestom izborila plasman u viši rang, a sada odlazi iz kluba u potrazi za iskorakom u karijeri. "Pet godina u istom klubu. Puno lijepih uspomena, puno uspjeha. Na kraju plasman u prvu ligu. Nažalost, sada je naša priča završila. Hvala svim dobrim ljudima u klubu i oko njega", poručio je Rebernik na rastanku s Naftom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.