PARABOĆANJE

Hrvatski paraboćari osvojili dvije medalje u Rio de Janeiru

Foto: HINA

Najbolji hrvatski paraboćar Davor Komar osvojio je srebrnu medalju na Svjetskom kupu u boćanju osoba s invaliditetom u Rio de Janeiru, dok je Dora Bašić osvojila broncu. Nakon zlata na Svjetskom kupu u Portugalu 2018. godine te bronce u Hong Kongu 2019. ovo je novi veliki uspjeh jedinog hrvatskog boćara koji je nastupio na paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Osim srebra, Komar je osvojio i veliki broj bodova za svjetsku rang-listu te bi nakon ovog turnira trebao biti šesti igrač svijeta, načinivši tako veliki korak prema POI-ju u Parizu 2024. Na putu do medalje u BC4 kategoriji Komar je upisao dvije pobjede i poraz u skupini, potom je u četvrtfinalu porazio Kanađanina Iuliana Ciobanua, a u polufinalu i njegovog sunarodnjaka Marca Dispaltra.

Anamaria Arambašić je u kategoriji BC4 nakon pobjede protiv 2. igračice svijeta, nažalost, izgubila ostale dvije utakmice i nije prošla u polufinale. Na koncu je bila sedma, no i ona će ostvariti pomak na rang-listi te će nakon Rija biti na 15. mjestu svjetske ljestvice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.