Hrvatski plivač u Americi srušio 14 godina star rekord Michaela Phelpsa

Foto: Profimedia

JERE HRIBAR iz Amerike se vraća s povijesnim uspjehom upisanim u svoj plivački CV. Naime, ovaj 20-godišnji Splićanin briljirao je pod kapicom svog Louisiana Statea na natjecanju četiri sveučilišta održanom na Mornaričkoj akademiji u Annapolisu. Hrvatski olimpijac iz Pariza srušio je rekord bazena Lejeune Hall, koji je od 2010. godine držao Michael Phelps.

📢 RECORD ALERT 📢 Naš mladi plivač @jerehribar srušio je 14 godina star bazenski rekord Michela Phelpsa na 100y...

Objavljuje Hrvatski plivački savezSubota, 19. listopada 2024.

Hribar i njegovi LSU Tigersi pobijedili su u sva tri međusobna dvoboja protiv sveučilišta Loyola, Naval Academy i George Mason, ali najviše će se pamtiti Hribarov uspjeh u pojedinačnoj konkurenciji. Naravno, taj Phelpsov rekord nije ni svjetski ni olimpijski rekord, ali je svejedno značajan uspjeh srušiti rekord najvećeg svih vremena.

Podsjetimo, Hribar je 2022. osvojio srebro na 50 m slobodno na juniorskom Europskom prvenstvu u Rumunjskoj, a na juniorskom Svjetskom prvenstvu u Peruu je u istoj disciplini osvojio broncu te srebro na 100 m slobodno. Putovao je i na Olimpijske igre u Parizu, a debitantski nastup završio je rezultatom 22.08, odnosno 22. mjestom od ukupno 74 plivača. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.