Hrvatski predstavnici doznali protivnike u prvom kolu Roland Garrosa

Foto: EPA

JEDINI hrvatski predstavnik u pojedinačnoj konkurenciji na drugom ovogodišnjem teniskom Grand Slam turniru Roland Garrosu, koji počinje u nedjelju u Parizu, Borna Ćorić za suparnika u 1. kolu dobio je Argentinca Federica Coriju, odlučeno je ždrijebom u četvrtak.

Ćorić je postavljen za 15. nositelja u Parizu, no nije dobio lagan ždrijeb. U slučaju pobjede protiv specijalista za zemljanu podlogu Corije u 2. kolu bi za suparnika mogao imati dvostrukog finalista Roland Garrosa iz 2017. i 2018. godine, Austrijanca Dominica Thimea, koji će u 1. kolu odmjeriti snage s još jednim argentinskim stručnjakom za zemlju Pedrom Cachinom.

Vekić čeka kvalifikanticu

U konkurenciji tenisačica imat ćemo dvije predstavnice. Donna Vekić, postavljena za 22. nositeljicu, u 1. kolu igrat će s jednom od kvalifikantica, dok je Petra Martić za suparnicu dobila svoju čestu partnericu u igri parova, Amerikanku Shelby Rogers, koja je postavljena za 32. nositeljicu.

U slučaju pobjede u 1. kolu, Vekić će u 2. kolu igrati protiv bolje iz ogleda Estonke Anett Kontaveit i Amerikanke rođene u Zadru Bernarde Pere, dok će Martić za suparnicu imati bolju iz dvoboja Francuskinje Clare Burel i Španjolke Sare Sorribes.

Đoković i Alcaraz na istoj strani ždrijeba

Prva dva nositelja u muškoj konkurenciji Carlos Alcaraz i Danil Medvedev u 1. kolu igrat će protiv kvalifikanata, dok je treći nositelj Novak Đoković završio u Alcarazovoj polovici ždrijeba, a prvi suparnik na putu do mogućeg polufinala protiv 19-godišnjeg Španjolca bit će mu Amerikanac Aleksandar Kovačević.

Braniteljica naslova i prva igračica svijeta, Poljakinja Iga Šwiatek u 1. kolu će igrati protiv Španjolke Cristine Bucse, dok je pobjednica Australian Opena i druga igračica svijeta Arina Sabalenka za protivnicu u 1. kolu dobila Ukrajinku Martu Kostjuk. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.