Hrvatski reprezentativac otišao iz Zadra. Nije dobio plaću tri i pol mjeseca

Foto: Sime Zelic/PIXSELL

HRVATSKI košarkaški reprezentativac Antonio Jordano (23) više nije igrač Zadra. Jedan od najuspješnijih hrvatskih klubova u financijskim je problemima, a igrači već neko vrijeme ne primaju plaću. Zato se Jordano seli u francuski klub iz druge lige Chalon/Saone.

"Istina, raskinuo sam ugovor sa Zadrom. Tri i pol mjeseca nismo primili plaću i ja sam se, nažalost, odlučio za ovaj korak. Francuski drugoligaš koji je trenutačno prvi u tamošnjem natjecanju ima velike ambicije. Njihov trener Vučević je inzistirao na mom dolasku. Dogovorili smo suradnju do kraja sezone, a za dalje ćemo vidjeti", rekao je Jordano u razgovoru za portal Sport 023.

Nered u klubu

Zadar je već mjesecima u jako lošem stanju. Štedi se na svemu, a trenutno nema novca da se igračima isplate plaće. Održan je nedavno i sastanak direktora i članova Nadzornog odbora KK Zadar s gradskim vijećnicima oko načina na koje bi se moglo spasiti poslovanje kluba. Sastanku je prethodio incident za koji su, po svemu što se dosad pisalo, odgovorni nezadovoljni navijači Zadra.

Neki od njih bacili su topovski udar i dimnu bombu, pritom razbivši staklo na vratima službenih prostorija kluba, a po dolasku policije došlo je i do manjeg sukoba. Ipak, na kraju je policija ovladala situacijom i osigurala sigurnost svih prisutnih na sastanku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.