Hrvatski stoper napušta Ajax i odlazi u Bundesligu

Foto: EPA

JAKOV MEDIĆ (25) će napustiti Ajax i postati novi igrač njemačkog prvoligaša Bochuma. Vijest je objavio Florian Plettenberg, njemački novinar koji je vodeći stručnjak za transfere u Bundesligi. Medić u Bochum dolazi na posudbu od godinu dana uz opciju otkupa za dva milijuna eura. Za godinu dana će zaraditi 700 tisuća eura plus bonuse, a transfer bi trebao biti službeno okončan danas nakon što Hrvat prođe liječnički pregled.

Hrvatski stoper prošle godine napustio je St. Pauli i u transferu karijere vrijednom tri milijuna eura postao igrač amsterdamskog kluba. Međutim, Ajax je odradio razočaravajuću sezonu u kojoj je ostao bez trofeja i zauzeo tek peto mjesto u Eredivisie, s time da je u jednom dijelu prvenstva bio pri samome dnu.

Medić se nije izborio za mjesto u početnih 11, već je sakupio svega devet nastupa, odnosno 607 minuta na terenu. Ove sezone je prvih pet utakmica Ajaxa ostao na klupi, a u posljednjoj nije bio u zapisniku. Ne čudi, stoga, da je spreman promijeniti sredinu iako mu ugovor vrijedi do 2028. godine. Podsjetimo, Ajax je već napustio Borna Sosa, koji je otišao u Torino.

Dalić mu je prije godinu dana uputio pretpoziv

Medić je rođeni Zagrepčanin koji je igrao za mlađe uzraste Hrvatskog dragovoljca, Zagreba i Istre te za Lučko i Vinogradar prije nego što je 2018. godine otišao u Nürnberg. Kasnije je nastupao i za Wehen Wiesbaden te St. Pauli. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na dva milijuna eura.

U SuperSport HNL-u je upisao samo dva nastupa za Istru prije nego što je otišao u Nürnberg, gdje je igrao za drugu momčad u četvrtoj ligi. Dvije sezone je potom proveo na posudbi u trećeligašu Wehenu, a St. Pauli ga je na ljeto 2021. godine kupio za 450 tisuća eura. U drugom rangu njemačkog nogometa je upisao 73 nastupa u kojima je zabio pet golova. Medić je inače nećak proslavljenog hrvatskog reprezentativca Darija Šimića, a Zlatko Dalić mu je prije godinu dana uputio pretpoziv za reprezentaciju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.