Hrvatski tinejdžer srušio rekord filijale Cityja. Najskuplji je u povijesti

Foto: Lommel SK

HRVATSKI 17-godišnji ofenzivni veznjak Leon Lalić potpisao je trogodišnji ugovor s belgijskim drugoligašem Lommelom, u koji je stigao u rekordnom transferu. Lommel ga je Salzburgu platio četiri milijuna eura, što je najveći ulazni transfer u povijesti kluba.

Lalić još nikad nije zaigrao u seniorskom nogometu, no u Lommelu će sigurno dobiti priliku. Trebao je, prema nekim informacijama, potpisati za Manchester City pa otići na posudbu, kao što je svojevremeno napravio hrvatski veznjak Ante Palaversa, no Lalić je napravio drugačije - potpisao je direktno za Cityjevu filijalu, klub koji je dio City Football Groupa.

"Jedva čekam početi igrati"

"Odabrao sam Lommel jer je to klub koji je ima velike ambicije i natječe se za promociju u prvu ligu. Veselim se nastupu. Klub je pokazao u zadnja dva tjedna da ima potporu navijača i jako dobre mlade igrače. Ja sam veliki radnik i želim postići uspjeh s klubom", rekao je Lalić za službenu stranicu kluba.

Lalić je rođen u Austriji, ali nastupa za mladu hrvatsku reprezentaciju, s kojom je ove godine bio na U-17 Europskom prvenstvu. RB Salzburg bio mu je spreman ponuditi produljenje ugovora, koji bi nagodinu istekao, ali ga je ipak prodao. Lalić je u Salzburgu bio od svoje 13. godine, kada je stigao iz Austrije Beč.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.