Hrvatski trener napravio ogromnu senzaciju u Aziji u kvalifikacijama za SP

Foto: EPA-EFE

REPREZENTACIJA Bahreina napravila je neviđenu senzaciju u 1. kolu trećeg kruga azijskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Momčad koju vodi hrvatski trener Dragan Talajić šokirala je Australiju u gostima 1:0 autogolom Harryja Souttara minutu prije kraja susreta.

Bahrein je odigrao jako dobru utakmicu i sjajno se branio protiv sasvim bezopasne Australije. Favorizirani domaćin nije stvorio nijednu pravu priliku iz igre, a posao mu je dodatno otežao Kusini Yengi, koji je u 77. minuti dobio izravni crveni karton nakon brutalnog starta na protivničkom igraču.

Australija ostala s desetoricom

I s igračem manje Australija je dominirala posjedom, da bi senzacionalno izgubila. U 89. minuti Al Khalasi pobjegao je po lijevoj strani i pokušao ubaciti u sredinu, a tamo je Souttar nespretno skrenuo loptu u vlastiti gol za, pokazalo se, konačnih 0:1.

Dragan Talajić preuzeo je Bahrain ove godine, nakon što je do 2023. bio tehnički direktor te reprezentacije. U bogatoj trenerskoj karijeri vodio je brojne klubove s Bliskog istoka, a ovo mu je prvi put da vodi neku reprezentaciju.

Ogroman kiks Australije

Bila je to prva pobjeda Bahreina protiv Australije u povijesti, a autogol Souttara bio je tek drugi gol koji je Bahrein postigao protiv Australije u dosadašnjim susretima. Ovaj kiks velik je problem za Australiju u nastavku kvalifikacija. Naime, u trećoj fazi kvalifikacija dvije najbolje plasirane reprezentacije iz svake skupine idu izravno na SP, a treći i četvrti idu u četvrtu rundu.

Australija je u skupini s Japanom i Saudijskom Arabijom, s kojima se očekivala borba za prva dva mjesta, a ovaj poraz mogao bi je na kraju puno koštati. Danas je u drugoj utakmici u ovoj skupini Japan 7:0 deklasirao Kinu, koju vodi Branko Ivanković.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.