Hrvatski vaterpolist je MVP OI-ja. U idealnoj ekipi uz trojicu Srba

Foto: EPA

HRVATSKA muška vaterpolska reprezentacija osvojila je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu. U finalnom susretu igranom u La Defense Areni izgubila je od branitelja naslova Srbije 11:13. Hrvatska je došla do četvrte olimpijske medalje u vaterpolu u postjugoslavenskom razdoblju. Osvojila je treće srebro, a jedino zlato ostaje ono iz Londona 2012. Ovo je treće uzastopno zlato za srpske vaterpoliste na OI-ju, nakon Rija de Janeira 2016. i Tokija 2021.

Srbija je tako i nakon smjene generacija odrađene u Tokiju otišla do samog kraja, u povijesti ovog sporta tri uzastopna olimpijska zlata osvajali su jedino još Mađari od 2000. do 2008. i Britanci početkom 20. stoljeća. Srbija sama ima istu količinu zlata kao i SFRJ, koja se penjala na olimpijski tron 1968., 1984. i 1988. godine.

U idealnoj ekipi tri Srbina, dva Hrvata i dva Amerikanca

Do brončane medalje došla je reprezentacija SAD-a, a sada su podijeljena i individualna priznanja. MVP turnira je hrvatski reprezentativac i igrač splitskog Jadrana Loren Fatović. Bio je daleko najbolji igrač Hrvatske, naročito u nokaut-fazi, gdje je sudjelovao u 19 (devet golova i 10 asistencija) od 30 golova svoje ekipe.

Uz njega, u idealnoj ekipi turnira nalazi se i Maro Joković, igrač dubrovačkog Juga. U idealnoj sedmorci je i udarni trozubac zlatne Srbije: Dušan Mandić, Nikola Jakšić i Miloš Ćuk. Najbolji golman je Amerikanac Adrian Weinberg, a tu je i njegov reprezentativni kolega Ben Hallock.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.