Hrvatski vaterpolist pokazao kako izgledaju antiseks kreveti na Olimpijskim igrama

Foto: Screenshot (HRT)

DANAS započinju Olimpijske igre Parizu. Za najcjenjenija odličja će se boriti preko 10 tisuća sportaša iz više od 200 zemalja, a natjecanje će trajati od danas pa sve do nedjelje 11. kolovoza. Igre će biti otvorene posebnom ceremonijom koja kreće u 19:30. Trajat će nekoliko sati, a tijekom nje će prodefilirati predstavnici svih zemalja sudionica. Parada "Nacija na brodovima" će se održati na rijeci Seini, dakle prvi put domaćin defilea neće biti stadion.

Kreveti od kartona

U Parizu su već i hrvatski predstavnici, a vaterpolist Luka Bukić za HRT je pokazao kako izgledaju kreveti od kartona (antiseks kreveti) na kojima će sportaši spavati: "Više-manje je stabilno, nije bilo problema, ali su korisni. Selo je slično kao u Tokiju, soba je OK, kreveti kartonski, nije bio problem spavati, nadam se da će tako i ostati. Jedini problem je možda što se tiče hrane, dugo se čeka, uglavnom nestane ono što bude dobro. Mislim da su uvjeti OK, kako nama tako i ostalima."

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ VIDEO

Antiseks kreveti

Ovo su tzv. antiseks kreveti jer su, kako je priopćeno kada su prvi puta korišteni na Olimpijskim igrama, preslabi da bi izdržali bilo kakvu vrstu intimnog odnosa. Dvije australske tenisačice testirale su tu čvrstoću.

Za pariške Igre izrađeno je 18.000 komada dužine 2.1 metar i nosivosti do 200 kilograma. Svaki krevet imat će tri jastuka koji će ga činiti udobnijim, a svaki će natjecatelj moći u posebnoj aplikaciji odabrati jastuke prema svojoj tjelesnoj težini. Madraci su napravljeni od polietilena, a poslije natjecanja iskoristit će se u proizvodnji plastike.

Ovakvi kreveti premijeru su imali 2021. na Igrama u Tokiju za vrijeme pandemije koronavirusa. Međunarodni olimpijski odbor obećao je tada da će pokušati suzbiti bliskost sportaša tijekom oporavka i odmora. Nije nepoznato da su sportaši i sportašice smješteni u olimpijskim selima česti sudionici zabava koje završavaju intimnim odnosima.

Potvrdio je davno britanski stolnotenisač Matthew Syed koji je rekao da je na Igrama u Barceloni 1992. godine u "u dva i pol tjedna imao više intimnih odnosa nego cijeli život".

Hrvatska će imati 73 predstavnika

U Parizu put do medalja traže 73 hrvatska predstavnika. Velik dio njih već je stigao i smjestio se u olimpijsko selo, koje se nalazi u sjevernom predgrađu Pariza. Proteže se na 52 hektara, a sastoji se od oko tri tisuće apartmana i više od 14 tisuća kreveta.

Prijenose s Olimpijskih igara pratite svakog dana, cijeli dan na HTV-u 2. Najzanimljivije trenutke možete vidjeti u večernjoj emisiji CROissant, koja počinje u 19 sati, uoči prijenosa svečanog otvorenja Igara, koje počinje u 19 sati i 30 minuta. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.