Hrvatski velikani u Francuskoj: Nastavljaju li Pranjić i Srna niz koji su započeli Skoblar i Bokšić?

U CIJELOJ priči oko transfera, pomalo zaboravljena Francuska, oduvijek je bila prava meka za hrvatske nogometaše.

Benitezove pohvale na računa Danijela Pranjića, izjave pune zadovoljstva nakon posjeta njegova agenta Anfieldu, zagonetna šutnja hrvatskog reprezentativca te vjerojatni odlazak Babela i Riere iz Liverpoola, sve upućuje da će hrvatski reprezentativac na Otok.

No, nove informacije koje dolaze iz Francuske govore da je Lyon, koji je ove godine završio na "tek" trećem mjestu u Le Championnatu, spreman dovesti Pranjića u svoje redove.

Ali ne samo Pranjića. Lyon bi, prema pisanju Sportvoxa, rado doveo i Darija Srnu koji je danas vrlo cijenjen zbog svoje polivalentnosti i mogućnosti da igra i prema naprijed i prema nazad. Uz ove informacije, serviraju i priču da će Anthony Reveillere te Francois Clerc vjerojatno napustiti redove momčadi sa Gerlanda.

Lyon voli potrošiti, to nije sporno, a do sada su to dokazali kada su kupovali Freda, Nilmara, Bodmera, Makouna, Carewa i druge igrače... Valjalo bi svakako dodati da je Francuska često bila vrlo omiljena destinacija za hrvatske nogometaše. Spomenimo samo neka od imena.

Tu su igrale velike hrvatske nogometne zvijezde Joško Skoblar, Alen Bokšić i Dado Pršo, a sada igraju i tri sadašnja te jedan bivši hrvatski reprezentativac. To su Monacovi Nikola Pokrivač, Jerko Leko i Dario Šimić te Nantesov Ivan Klasnić.

M.Š.
Foto: Index

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.