Hrvatsko srce opet presudilo - idemo po zlato!

HRVATSKA rukometna reprezentacija pobijedila je Poljsku 24:21 i plasirala se u finale Europskog prvenstva u Austriji. U finalu će naši igrati s Francuzima koji su u prvom polufinalu pregazili Islanđane s 36:28. Do svojeg devetog polufinala na deset posljednjih velikih natjecanja Hrvatska je stigla poslije sjajne igre u drugom poluvremenu dvoboja s Poljacima.

> Tijek utakmice

> Zrnić: S Francuzima ćemo se potući za zlato

> Balić: Tučemo se, borimo se i baš nam je super

Utakmica nije počela dobro za našu reprezentaciju koja je u grču odigrala najveći dio prvog poluvremena. Mirko Alilović nije u prvim minutama bio na razini na kojoj smo ga navikli gledati u prethodnim utakmicama, obrana je puštala na sve strane, a u napadu se jedva dolazilo do gola dok su Poljaci lakoćom poentirali.

Izbornik Červar ponovno je u dvoboj krenuo s Kopljarom, ali je vrlo brzo uvidio koja je najslabija karika u našoj igri. Ulaskom Buntića živnula je i naša obrana, Gojun je počeo raditi ono što mu najbolje ide - blokirati šuteve protivničkim pucačima i Hrvatska je uhvatila priključak s Poljacima.

Napad i dalje nije bio učinkovit, a jedini koji je probijao poljske dvometraše i vratara Szmala bio je Ivano Balić. U igri gol za gol Poljaci su održavali prednost od jednog do dva gola, a obzirom na prikazano, Hrvatska je prezadovoljna otišla na poluvrijeme s minimalnim zaostatkom (9:10).

Sjajni Duvnjak preokrenuo utakmicu na startu drugog dijela

Drugo poluvrijeme fenomenalno je otvorio Domagoj Duvnjak i sam je s tri gola u pet minuta preokrenuo rezultat. Naši su se odvojili na tri pogotka prednosti koje su konstantno održavali. Obrana je, kao i cijela momčad, u nastavku pokazala sasvim drugo lice i Poljaci su bili izbezumljeni. Kada se još razbranio i Mirko Alilović, bilo je jasno u kojem smjeru stvari idu.

Kako se bližio kraj utakmice, Poljaci su postajali sve nervozniji i sve lakši posao imala je Hrvatska. Červar je dao prigodu i Vedranu Mataiji koji je uspio postići svoj prvi pogodak na ovom prvenstvu. Ulaskom Lackovića i Valčića u igru nova rješenja dobili su naši u napadu i Poljaci su imali pune ruke posla. Sve nervozniji je u posljednjim minutama bio njihov izbornik Bogdan Wenta, zaradio je i žuti karton u tim trenucima, a sve dvojbe otklonio je Drago Vuković kada je u zadnjoj minuti nakon poljskog time-outa postavio konačni rezultat.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.