Hrvatskoj u prvoj utakmici na SP-u sudi Brazilac koji je prije četiri godine ušao u povijest

Foto: EPA

ODLUČENO je tko će suditi Hrvatskoj u prvoj utakmici Svjetskog prvenstva u Rusiji protiv Nigerije (subota, od 21 sat).

FIFA je objavila da će pravdu na utakmici Hrvatske i Nigerije dijeliti brazilski sudac Sandro Ricci. 43-godišnji Ricci na FIFA-inoj je listi od 2013. godine, a sudio je i na SP-u 2014. u svojoj domovini. U prvoj utakmici na tom turniru, između Francuske i Hondurasa, postao je prvi sudac u povijesti koji je priznao gol koristeći tada novu "goal-line" tehnologiju.

Sudio je prošlogodišnje polufinale Svjetskog klupskog prvenstva u kojem je Real Madrid pobijedio Al Jazeeru 2:1, a tada je pomoću VAR-a poništio gol Realu koji je najprije priznao.

Ricci ima i iskustva sa suđenjem u paklenoj atmosferi. Prije dvije godine je za dlaku izbjegao batine na utakmici brazilske Serie A između Fluminensea i Flamenga (1:2). Tada je poništio regularan gol Fluminensea za 2:2 u završnici utakmice, a onda je uslijedio kaos na terenu i prekid od 15 minuta. Ricci je dobio informaciju da je TV snimka pokazala kako gol nije regularan pa ga je poništio. Oštećeni klub odveo je slučaj na sud, ali na kraju je Palmeiras ostao prvak. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.