Hrvatskom vaterpolistu poništena kazna za brutalnost. Igrat će protiv Amerikanaca

Foto: Profimedia

U SUSRETU 4. kola skupine A olimpijskog turnira vaterpolista hrvatska reprezentacija je pobijedila Grčku s 14:13. Nakon pobjede protiv Crne Gore, poraza od Italije te slavlja protiv Rumunjske hrvatski vaterpolisti su svladali Grčku te osigurali plasman u četvrtfinale, ali i osvojili važne bodove u borbi za što bolju poziciju uoči faze ispadanja.

Hrvatskoj sada pobjeda u zadnjem kolu protiv SAD-a donosi najmanje drugo mjesto u skupini i nešto lakšeg suparnika u četvrtfinalu. Neposredno nakon utakmice s Grčkom stigla je vijest da protiv Amerikanaca Ivica Tucak neće moći računati na jako važnog igrača Matiasa Biljaku.

Kazna poništena

Biljaka je početkom zadnje četvrtine zaradio brutality, što automatski znači da zbog toga neće moći nastupiti protiv Amerikanaca jer pravila nalažu da se zbog takvog prekršaja automatski dobiva barem jedna utakmica suspenzije. Ipak, to se ovoga puta nije dogodilo.

U nedjelju je zasjedalo povjerenstvo World Aquatics u sastavu: Antonio Silva (Portugal, inače predsjednik European Aquatics), Vanja Udovičić (Srbija) i Erik Van Heijningen (Nizozemska). Nakon pregleda snimke su zaključili da nije bilo razloga za tako žestoku kaznu, pa je ona i poništena.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.